3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

"Ahilik Kültür Haftası" kutlanıyor

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Ahilik Kültür Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün iş birliği ile bu yıl ilk kez organize edilen Ahilik Kültür Haftası kutlamaları dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından HESOB Başkanı Kadir Teksöz başkanlığındaki heyet, Hatay Valisi Nusret Miroğlu'nu, ziyaret etti.

Ahilik geleneğinin Türk esnaf kültüründe çok derin köklere sahip olduğunu belirten Vali Miroğlu, "Ahilik, çok eski bir gelenektir. Ülkemizin çeşitli yörelerinde uzun yıllardır kutlanıyor. Bölgemizde ticaret ve ekonominin canlanmasında ve bugüne kadar gelmesinde köklü ticari ahlakın, ahilik kültürünün büyük önemi olduğunu inanıyorum. Ahilik kültürünün daha da gelişerek gelecek kuşaklara aktarılması, yaşatılması son derece önemlidir" dedi.

HESOB Başkanı Teksöz de, Vali Miroğlu'na gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek, ziyaret anısına el yapımı bir sehpa hediye etti

HESOB Başkanı Teksöz ve berberindeki heyet daha sonra Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, Başkan Yeloğlu, “Ahilik Bizim genlerimizde var. Esnaf asil milletimizin içinde önemli bir yere sahip. Bizler esnafın her tülü sorununu kendi sorunumuz olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette konuşan HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Başkan Yeloğlu’na Antakya esnafının sorunlarının çözümü noktasında gösterdiği hassasiyet ve çaba için teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?