5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

10 binler şehidini uğurladı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 20 yaşındaki Piyade Onbaşı Er Mesut Cengiz'in cenazesi memleketi Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde toprağa verildi.

Bekar olan 5 aylık asker Mesut Cengiz'in cenazesi ilçeye bağlı Denizciler Beldesi Şirinyurt Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu sırada babası işçi emeklisi 65 yaşındaki Ahmet Cengiz ile annesi 60 yaşındaki Sultan Cengiz ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Tabuta sarılan ablası Hümerya Cengiz, "Ağlamayacağız, kimseyi güldürmeyeceğiz. Sen vatana şehit oldun. Dimdik ayaktayız, güle güle" dedi. Yakınlarının helallik almasının ardından şehidin cenazesi Çamlık Mezarlığı'na getirildi. Burada yaklaşık 10 bin kişi toplandı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı törende, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, cenaze namazını kıldırmak isteyince vatandaşlar, "Hoca bekle, daha binlerce kişi geliyor" dedi. Bu uyarı üzerine Müftü, 15 dakika daha bekledi. Katılımların ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin babası Ahmet Cengiz, ayakta durmakta güçlük çekince, onu sandalyeye oturttular. Şehidin yakınları ise baygınlık geçirdi, sağlık ekipleri mezarlıkta onlara müdahale etti.

Törenin ardından şehidin cenazesi Çamlık Mezarlığı'nda toprağa verildi. 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı tabutta Türk Bayrağı'nın şehit babası Ahmet Cengiz'e teslim etti

..
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 14:30:04
Güncelleme :25 Ekim 2011 Salı 17:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?