2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

100 yıl sonra ilk gelin!

Türkiye'de, Ermeni asıllı vatandaşların yaşadığı tek köy olan Hatay Samandağ'a bağlı Vakıflı, bir asır sonra İstanbul'dan ilk gelinini aldı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 135 kişinin yaşadığı Vakıflı köyüne, 100 yıl sonra İstanbul'dan gelin gitti. Türkiye'nin Ermeni asıllı vatandaşların yaşadığı tek köyü olma özelliği taşıyan Vakıflı'da geçen hafta yapılan düğünle, köyün Ziraat Mühendisi olan Surp Asdvadzadzin Kilisesi Başkanı Cem Çapar (35) ile Agos gazetesinde 13 yıl çalışan ve kültür sanat editörlüğü yapan Lora Baytar (35) dünyaevine girdi.

Samandağ ve Antakya Ortodoks kiliselerinin din adamlarının da katıldığı düğünde bir araya gelen vatandaşlar hep bir ağızdan, "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar, aşrı aşrı memlekete kız vermesinler" türküsü eşliğinde kına gecesi yaptı.

"VAKIFLI'DA TANIŞMIŞTIK"

Ardından 800 davetlinin katıldığı görkemli bir düğün... Bir asır sonra bir ilki gerçekleştiren gelin Lora Baytar, "2009'da Suriye'ye gitmiştim. Dönüşte uğradığım Vakıflı köyünde tanıştım Cem'le. İstanbul'dan Vakıflı'ya gelin gelmek önemli bir karardı. İstanbul'dan Vakıflı'ya gelip yerleşen, evlenen ilk isim benim. Cem'i çok sevdiğim için böyle bir adım attım" dedi.

...
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2013 Pazar 00:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?