3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

11 firmaya işyerlerini boşaltma kararı

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde bulunan 11 imalatçı firmaya, işletme ruhsatları olmadığı için mahkeme kararıyla 7 gün içinde iş yerlerini boşaltmaları tebliğ edildi.

İş yeri sahipleri Bilal Fıstık, Kemal Kasap, Faruk Dağlı ve Nazmi Gezmen, yaptıkları açıklamada, 30 yıldır imalat yaptıkları tesislerde ürettikleri makine parçalarının bir kısmını ihraç ederek hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağladıklarını ancak tapu ve ruhsatları kendilerine ait iş yerlerinin istimlak edildiğini ve mahkeme kararıyla 7 gün içinde boşaltmalarının tebliği edildiğini söyledi.

Bu durum karşısında ne yapacaklarını bilmediklerini söyleyen sanayiciler, "İş yerlerimizi Payas Organize Sanayi Bölgesi kurulmadan önce yaptık. Küçük sanayiciler belediye izni ile 1985 yılında burada toplanarak üretime başladık. Daha sonra çevremize büyük tesisler kurulmaya başladı ve onlara da yedek parça ürettik. Ancak şu anda buranın asıl sahipleri olmamıza rağmen görüşümüz alınmadan belediye istimlak etmiş, Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri de bizim bulunduğumuz bölgede plan yaparak bize ait olanları ve etrafındaki yolları arsalarla birlikte planlayarak satışını yapmış. Bu konuda Hatay Valiliği dahil Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gerekli müracaatlarımızı yaptık bir sonuç alamadık" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Payas Belde Belediye Başkanı MHP'li Bekir Altan da yaptığı açıklamada, Payas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün aldığı karar doğrultusunda parsel kamulaştırması yapıldığını, alan üzerindeki işletmelerin ruhsatlarının bulunmadığını söyledi.

Payas Organize Sanayi Müdürü Nejdet Özkul ise, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kalan yerde faaliyetlerini sürdüren kamulaştırılan küçük sanayicilerin ruhsatlarının olmadığı gibi resmi olarak küçük sanayi bölgesi diye önceden oluşturulmuş bir bölge olmadığını belirtti.

Özkul, "Organize Sanayi Bölgemiz içerisindeki bazı yerlerde arsanın tamamının müstakil olması gerekirken çok sayıda kişiye ait. Ruhsat verebilmemiz için müstakil olması gerekir. Bahsedilen yer ile ilgili olarak aralarında uzlaşamadıkları ve 34 kişinin bulunduğu yerde 67 hissedar bulunmakta, kim üretici belli değil. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bu konuda kamu yararı gözeterek kamulaştırılması konusunda bize yetki verdi. Mahkemesi sonuçlanan yerler 7 gün içerisinde boşaltacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?