3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

18 yaşında, 200 kilo ağırlığında

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, 18 yaşında ve 200 kilogram ağırlığındaki zihinsel engelli Gülbahar Nar, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Sürekli kilo alan, konuşamayan ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan Gülbahar'ın ailesi çocuklarının geleceğinden endişe duyuyor.

Baba Kerim Nar, Çanakoluk köyünde evinin geçimini yazın dondurma satarak, kış sezonunda ise Mersin'de çeşitli işlerde çalışarak sağlamaya çalıştığını, zihinsel engelli kızı Gülbahar'ın yaşaması için sağlanan desteğin yetersiz kaldığını söyledi.

Gülbahar ile birlikte 4 çocuğunun bulunduğunu, onların da sağlıklarının iyi olmadığını belirten Nar, "Akraba evliliği nedeniyle 3 çocuğumu küçük yaşlarda kaybettim. Gülbahar, sürekli kilo aldığı gibi aynı zamanda zihinsel engelli. Şu anda 18 yaşında, ancak 200 kilogram ağırlığında. Kilo almasını bir türlü durduramıyoruz. Adana, Mersin ve Hatay'da bir türlü tanı konulamadı. Kızımı Ankara'ya götürecek param da yok. Ayrıca hiçbir sosyal güvencemiz de bulunmuyor Hayırseverlerin katkısını bekliyorum"dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 11:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet saz IP: 88.230.75.xxx Tarih : 3.03.2007 12:31:32
çok zor birdurum. insanlık görevi olarak reyhanlı halkının elinden gelen maddi manevi her türlü yardıma davet ediyorum.unutmayalım ki bizde bu zordurumda olabilrdik....