3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

20 bin kök kenevir ele geçirildi

Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda 50 dönüm tarlada yaklaşık 20 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, tarafından yaklaşık 10 gündür sürdürülen takip çalışmaları sonucunda uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Antakya merkeze bağlı Balıklıdere köyünde bulunan ekili tarlalarda inceleme yapan KOM ekipleri, dişi Hint keneviri ekilmiş irili ufaklı yüzlerce bahçe ile karşılaştı.

Olayla ilgili yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından polis ve jandarma ekipleri tarafından tarlalarda bulunan yaklaşık 20 bin kök kenevir bitkisinin söküm işlemlerine başlandı. Yine aynı operasyonda 15 kilogram kubar esrar maddesi de ele geçirildi.

Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Durmuşlar, başarılı bir operasyon sonucunda yaklaşık 20 bin kök dişi Hint kenevirinin ele geçirildiğini belirterek, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon YTL olan uyuşturucu maddesi ile ilgili olarak, 6 kişinin gözaltına alındığı söyledi.

Bu arada, Hint keneviri ekili olan tarla sahiplerinin hırsızlara karşı bazı tarlaların içerisine korkuluk koyduğu bazı tarlalara ise yatmak için barınak yaptıkları gözlendi.
Öte yandan, etrafı mısır ve ayçiçeği ile çevrili olan kenevir tarlalarının yanı sıra evlerin hemen yanı başında domates ve patlıcan bitkilerinin arasına dişi Hint keneviri bitkisinin ekildiği de görüldü.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?