3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

200 kiloluk gence Kaymakam sahip çıktı

HATAY’ın Samandağ İlçesi’nde, 200 kilogram ağırlığındaki zihinsel engelli 18 yaşındaki Gülbahar Nar, sağlığına kavuşacağı günü beklerken, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Gülbahar’ın tedavisine yardımcı olacağını söyledi.

İlçeye bağlı Çanakoluk Köyü'nde yaşayan baba 47 yaşındaki Kerim Nar, yazın dondurma satarak, kışın da Mersin’de çeşitli işlerde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştığını, zihinsel engelli kızı Gülbahar’ın yaşaması için sağlanan desteğin yetersiz kaldığını anlattı. Kızının sürekli kilo aldığını, konuşamadığını ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını anlatan 4 çocuk babası Nar, “Gülbahar, 18 yaşında ve 200 kilo. Kilo almasını bir türlü durduramıyoruz. Adana, Mersin ve Hatay’da bir türlü tanı konulamadı. Kızımı Ankara’ya götürecek param da yok. Ayrıca hiçbir sosyal güvencemiz de bulunmuyor. Kızımın geleceğinden endişe duyuyorum” dedi.

Gülbahar’la ilgili haberi yerel gazetelerde gören ve etkilenen Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, tedavisi için harekete geçti. Gülbahar Nar’ın tedavi ve diğer masraflarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca sağlanacağını anlatan Kurtbeyoğlu, “Genç kızın ve ailesinin böyle ıstırap çekmesi beni çok etkiledi. Gerekli evrakları tamamlayarak Adana ve Ankara’da tedavisine başlayacağız” dedi.

Kerim Nar ise kızlarına sahip çıkan Kaymakam Kurtbeyoğlu’na teşekkür etti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 17:37:47
Güncelleme :28 Şubat 2007 Çarşamba 10:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?