3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

230 kiloluk mobilyacı ötenazi istiyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde iflas ettikten sonra yaşadığı bunalım nedeniyle hormon dengesizliği hastalığına yakalanan Sinan Gelmez, 5 yılda 230 kiloya ulaştı. Yatağından kalkamayacak hale gelen Gelmez, devletten ötenazi istiyor.

İskenderun'da mobilya imalatı yapan 3 çocuk babası Sinan Gelmez (41), iflas ettikten sonra yaşadığı stres sonucu aşırı yemek yemeye başladı. 230 kiloya ulaşınca hareket edemez duruma gelen Gelmez, "Borçlarımı kapattıktan sonra ikinci kez işyeri açtım. Yeniden çalışıp çoluk çocuğumun rızkını kazanayım dedim, ama bu seferde sağlığımı kaybetmiştim ve aşırı kilodan ayakta duramıyordum. Çalışamayınca işyerimi kapatmak zorunda kaldım. Şimdi bu dört duvar arasında kaymakamlık ve çevreden yakın dostlarımın verdiği yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ama bu bana dokunuyor, kazanıp yaşamak istiyorum" dedi.

Ahmet, Mehmet ve Abdurrahman isimli 3 çocuğu olduğunu söyleyen Gelmez, çocuklarının ihtiyacını karşılayamamanın acısını içinde hissettiğini belirterek şöyle konuştu:

"İskenderun'da Sanat Okulu'nda okuyan 16 yaşındaki oğlum Ahmet'e minibüs parası veremiyorum. Yürüyerek okula gidip geliyor. 14 kilometre yürüyor çocuğum. Mehmet 'i (14) okula gönderemiyorum, berbere gönderdim çalışıyor. Abdurrahman (11) okula gidiyor. Eşim Raime, o da rahatsız. Bu yükü taşıyabilmem için benim iyileşip çalışmam lazım. İyileşeyim, sanatım var, çalışır kazanırım."

Kendisini aşırı kilolu olduğu için görenlerin gülmesinden psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini ve eve kapadığını anlatan Gelmez, "Çocukları bıraktım, büyükler koca koca adamlar kilomla dalga geçiyorlar. Ben de dayanamayıp karşılık veriyorum. Ardından ya polis geliyor ya jandarma. Onun için dışarı çıkamıyorum. Zaten 100 metre yürüsem ayaklarım da taşımıyor. Sızlıyor, şişiyor" diye konuştu.

230 kiloluk Gelmez, tedavisi için yardım amacıyla yazdığı mektupları utandığı için gönderemediğini, ölmek istediğini belirterek, "Dayanacak gücüm kalmadı, benim kurtuluşum ölüm diye düşünmeye başladım. Bunun için de ötenazi uygulanmasını istedim, yazdığım mektuplara cevap da gelmedi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 12:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?