2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

2490 Bahriyeli usta asker oldu

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan 2 bin 490 bahriyeli, yemin ederek usta asker oldu.

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan 2 bin 490 bahriyeli, bayrak ve silah üzerine yemin ederek, usta asker oldu. Yemin töreni, soğuk havaya rağmen açık alanda, asker ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan ve asker ailelerinin katıldığı yemin töreninde bir konuşma yapan Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Kurmay Albay Sualp Keser, cumhuriyet üzerinde oynanan oyunların dün olduğu gibi bugün de devam etmesinin, herkesin sorumluluğunu daha da artırdığını belirterek, "Bu şartlarda değiştirilemez ve vazgeçilemez niteliği bulunan Yüce Atatürk'ün mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü koruma, ulus devlet yapısına ve cumhuriyetimizin anayasa ile belirlenmiş temel niteliklerine karşı her türlü tehdide karşı koyma görevini yerine getirirken, rehberinizin büyük Atatürk, desteğinizin ay yıldızlı bayrak, gölgenizin ise şanlı sancak olduğunu unutmayınız" dedi.

Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan da, dünya var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin daima büyük ve güçlü kalacağını ifade ederek, "Zorluklardan yılmayınız. Her zaman ve her koşulda, ülke menfaatlerini ve ulusumuzun sizlere karşı olan güvenini her türlü değerin üstünde tutunuz. Ulu Önderimiz Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının inançlı ve kararlı birer takipçisi olunuz. Bahtınız açık, denizleriniz ve rüzgarlarınız sakin, başarılarınız daim, yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Daha sonra geçit töreni yapılırken, töreni izleyen asker anne ve babaları gözyaşlarını tutamadı. Bahriyeliler, yürüyüş kararı sayarak, "Ne mutlu Türküm diyene, her Türk asker doğar, şehitler ölmez vatan bölünmez" diye haykırdı. Geçit töreni sırasında bazı asker anneleri, çocuklarını asker selamıyla selamladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 12:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?