5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

'27. Antakya Festivali'ne doğru

'27. ANTAKYA FESTİVALİ'NE DOĞRU

Hatay'ın Antakya ilçesinde bu yıl 27.'si organize edilecek olan; 'Antakya Festivali'nin, 22-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirileceği kaydedildi. Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Festival coşkusunu halkımızla birlikte yaşayacağız” dedi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda festivalle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Savaş, '27. Antakya Festivali'nin açılışı kapsamında düzenlenecek olan kortej yürüyüşüne en az 10 bin kişiyi beklediklerini, hazırlıkların da buna göre yapıldığını anlattı. Festivalde bu yıl yerel sanatçı ve gruplara ağırlık vereceklerini kaydeden Savaş, bunu yaparken de organizasyonu ilçe geneline yayarak, tüm mahalleleri işin içine dahil ettiklerinin bilgisini verdi. Savaş, “Bu festival, aynı zamanda da Hatay'ın kurtuluşunu simgeliyor. Bu nedenle 21 Temmuz'da Vali Ürgen Alanı'ndan başlatacağımız; 'Festival Kortej Yürüyüşü'ne tüm halkımızın katılım sağlamasını bekliyoruz” dedi.

'27. Antakya Festivali' etkinlikleri çevresinde yapılacak olan 'Aba Güreşleri'ne katılım için 21 ülkeye davet gönderdiklerinin bilgisini de veren Savaş, bu noktada da oldukça olumlu geri dönüşler aldıklarının altını çizdi. Savaş, “Aba Güreşi Dünya Şampiyonası'na 21 ülkeyi davet ettik. Oldukça üst düzeyde bir katılım bekliyoruz. Dünyada ilk defa bu yıl Antakya'da 'Aba Güreşi Dünya Şampiyonası'nın düzenlenecek” ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 15:56:05
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 15:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?