5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

3 kişiye hayat verdi

KOCASININ ÖLDÜRDÜĞÜ KADIN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kocası tarafından başından vurulan Meryem Yılmaz'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları ailesi tarafından bağışlandı. Yılmaz'ın organları 3 kişiye hayat verecek.

Dörtyol ilçesinde yaşayan ve eşi Serkan Yılmaz ile boşanma aşamasına gelen Meryem Yılmaz yaklaşık iki ay önce, Aşağı Kepirce Köyü'ndeki baba evine sığınarak boşanma davası açmıştı. Üç gün önce köye gelip eşi Meryem Yılmaz'ı rehin alan Serkan Yılmaz, tüm ikna çabalarına rağmen önce karısını vurmuş, daha sonra da kafasına sıktığı kurşunla intihar etmişti.

Ağır yaralanan genç kadın, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından İskenderun Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. Hastane yoğun bakımında yaşam savaşı veren Meryem Yılmaz'ın önceki gece beyin ölümü gerçekleşti.

Durumu öğrenen genç kadının yakınları, Meryem Yılmaz'ın organlarını bağışladı. Bu haber üzerine Organ Nakil Merkezi ile bilgi alışverişi yapılarak organ dokusu tutan hastalar tarandı. Yapılan araştırmalarda genç kadının organlarının uyum sağladığı 3 hasta belirlendi. İstanbul, Kayseri ve Gaziantep'ten gelen 3 uzman ekip başarılı bir operasyonla genç kadının kalbi, karaciğeri ve böbreklerini aldı.

Ameliyathanede operasyonun son aşamasına kadar kapı önünde bekleyen Meryem Yılmaz'ın amcası Ahmet Kormaz, göz hariç kullanılabilen bütün organlarını bağışladıklarını belirterek "İnşallah gidecek kişiye hayırlı olur. Organları başka bir insanda yaşaması bana mutluluk verir" dedi.

İskenderun'da ilk kez organ bağışı ile nakil operasyonu gerçekleştirildiğini belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mete Burakçin, "Bir yandan üzüntü, bir yandan sevinç durumu var. Herkes için olumlu bir davranış diye düşünüyorum. Böyle bir durum kişinin başına geldiğinde aklıselim hareket etmesi sonuçta da uygun bir karar vererek geride kalan insanlara şifa dağıtması adına önemli bir durum. Alınan iki böbrek Kayseri'ye gidecek. Tek hasta mı, iki hasta mı olduğu şu anda net değil. Karaciğer İstanbul'a

gidiyor. Kalp ise Gaziantep'e yola çıktı" diye konuştu.

KOCASININ ÖLDÜRDÜĞÜ KADIN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
KOCASININ ÖLDÜRDÜĞÜ KADIN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
KOCASININ ÖLDÜRDÜĞÜ KADIN 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 14:42:03
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 15:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?