4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

30 bin kişi terörü lanetledi

Antakya'da düzenlenen "Şehitlere Saygı, Teröre Lanet" mitinginde, yaklaşık 30 bin kişi terörü lanetledi.

Bölücü terör örgütünün hain saldırılarını protesto etmek amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde Cumhuriyet Alanı'nda miting düzenlendi. Kentin farklı noktalarında bir araya gelerek kortej oluşturan gruplar, öğlen saatlerinde miting alanını doldurmaya başladı. Mitinge, Muharip Gaziler Derneği ile Şehit Aileleri Derneği de destek verdi.

Ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın" ve "Türk-Kürt kardeştir, Amerika kalleştir" şeklinde sloganlar atan yaklaşık 30 bin kişi, terör örgütünün hain saldırılarını protesto etti.

Mitinge, vatandaşların yanı sıra Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Emniyet Müdürü Osman Çapalı gibi protokolde yer alan isimler de katıldı. Teröre lanet mitinginde Hakkari'de şehit olan 12 askerin isimleri tek tek okunarak, vatandaşlardan "Burada" diye tekmil alındı.

Miting sırasında Muharip Gaziler Derneği Üyesi, Kıbrıs Gazisi Mehmet Temizkan fenalaşarak, baygınlık geçirdi. 112 acil yardım ekibi tarafından ilk müdahalesi miting alanında yapılan Temizkan, daha sonra ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Temizkan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 16:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kubra aslan IP: 88.230.31.xxx Tarih : 29.10.2007 12:55:23

kahrolsun pkk