7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

35. İş Bankası Ormanı Hatay’a

35. İŞ BANKASI ORMANI HATAY’A

Türkiye İş Bankası’nın, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan “81 İlde 81 Orman” projesi, Hatay Ormanı ile sürüyor. Hatay’ın Hassa ilçesindeki Ağaçlandırma Bölgesi’nde 20 hektarlık alana 30 bin adet fıstık çamı fidanı dikildi.

Fidan dikim törenine, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, yerel yöneticiler, TEMA Vakfı yetkilileri, TEMA gönüllüleri, Yavru TEMA’cılar, İş Bankası çalışanları ve yüzlerce ilköğretim öğrencisi katıldı.

Türkiye İş Bankası’nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA’nın işbirliğinde 22 Aralık 2008’de başlattığı ve Türkiye’nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan “81 İlde 81 Orman” projesi kapsamında Hatay’da da “İş Bankası Ormanı” oluşturuldu. Küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında İş Bankası’nın Hatay ile birlikte ağaçlandırdığı il sayısı 35’e, ağaçlandırılan alan ülke genelinde yaklaşık 675 hektara ulaşırken, dikilen fidan sayısı ise 1 milyonu aştı.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince törende yaptığı konuşmasında, kalkınma ve refahı sürdürülebilirlik ilkesini gözeterek gerçekleştirmek zorunda olduğumuza dikkat çekerek, “Refahtan vazgeçemesek de tüketim kültürünü çevreye zarar vermeyecek şekilde sınırlamalı, tasarruf alışkanlıkları geliştirmeliyiz. Canlıların yaşam alanı ve iklimin dengeleyicisi olan orman alanlarını mutlaka korumalıyız. Tahrip olan ormanları yeniden yeşertmeliyiz. Daha önemlisi bu yeni yaşama biçimini çocuklarımıza öğretmeliyiz” dedi.

 

“AĞAÇ KARDEŞLİĞİ” HATAY’DA BAŞLADI

İş Bankası, “81 İlde 81 Orman” projesi çerçevesinde Hatay’da yepyeni bir uygulamaya daha imza attı. “Ağaç Kardeşliği” adı verilen bu çalışma ile il genelindeki okullarda 10 bin ilköğretim öğrencisine ağaç ve ormanların yararları, dünyada ve Türkiye’deki doğal varlıklar ve bunlar üzerindeki tehditler, ormanların neden ekosistemlerin vazgeçilmez parçası oldukları, biyolojik çeşitliliğin önemi gibi konularda eğitim verildi. Eğitim alan 10 bin öğrencinin bin kadarı dikim şenliğine de katıldı.

Türkiye İş Bankası’nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı “81 İlde 81 Orman” projesi, TEMA ile Çevre ve Orman Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılsonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası’nın katkılarıyla önümüzdeki üç yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde (yaklaşık 1.500 hektarlık) alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacak. İş Bankası, dikilen fidanların, dikim tarihinden itibaren beş yıl boyunca bakımını da üstleniyor.

“81 İlde 81 Orman Projesi” Kapsamında Fidan Dikimi Tamamlanan İller:

Adana, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Uşak, Yozgat.

35. İŞ BANKASI ORMANI HATAY’A
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:23:00
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 14:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?