2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

382 kartın talebi değerlendirilecek

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartı Komisyonu, Hatay'ın İskenderun ilçesinde toplandı. Komisyon, 382 basın kartı talebini değerlendirerek karara bağlayacak.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartı Komisyonu üyeleri, toplantı öncesi İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nin tarihi binasını gezdi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, yaptığı açıklamada, güçlü bir yerel basının bulunduğu, yaygın basının büyük önem verdiği İskenderun'da basın kartları komisyon toplantısının yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Gazetecilik mesleğinin hak ettiği itibarı kazanmasında ve meslektaşlarımızın çalışma şartlarının kolaylaştırılmasında çok önemli bir yeri olan basın kartları, siz değerli komisyon üyeleri sayesinde giderek önemli bir mesleki saygınlık ve motivasyon kaynağı olmaktadır" dedi.

Komisyonun bugüne kadar gerçekleştirdiği titiz ve verimli çalışma sayesinde basın kartlarının verilme kriterlerinin takdirle karşılandığının altını çizen Melek, "Bu bakımdan şahsım ve kurumum adına siz değerli komisyon üyelerine müteşekkirim. Basın kartları işlevinin genişletilmesi ve basın mensuplarımıza getirilen kolaylıkların artırılması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde Ankara metrosundan basın kartı sahiplerinin bedelsiz yararlanmaları sağlanmıştır. Benzer girişimlerimiz de cemiyetlerimiz başta olmak üzere tüm basın meslek kuruluşlarının öneri ve işbirliğine açık olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Komisyon toplantısında 171'i sürekli 382 basın kartı talebinin değerlendirilerek karara bağlanacağını ifade eden Melek, sürekli basın kartı talepleri içerisinde Hatay'dan 2 gazetecinin de bulunduğunu ifade etti.

Melek, komisyon toplantısına ev sahipliği yapan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Şehmus Aslan'a plaket verirken, Hatay Valisi Nusret Miroğlu ile Kaymakam Cengiz Horozoğlu'na sergiledikleri misafirperverlik için teşekkür etti.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan da, Türkiye'de ilk kez bir ilçede basın kartı komisyonunun toplanmasına ev sahipliği yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?