7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

4 bin 463 Bahriyeli yemin etti

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda, 1986/2 tertip 4 bin 463 er yemin ederek usta asker oldu. 

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine Kaymakam Cengiz Horozoğlu, Belediye Başkanı Mete Aslan, Deniz Üs Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Reşat Küçükerol, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, askeri erkan ve asker yakınları katıldı. Alay sancağının selamlanması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Ekmen Özdengil bir konuşma yaptı. 

Konuşmasında yemin eden erlere seslenen Özdengil, "Genç bahriyeliler, ulusumuzun bağrından çıkmış kahraman ordumuzun genç neferleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama olan asli görevinizi yaparken rehberinizin büyük Atatürk, şemsiyenizin ay yıldızlı bayrak gölgenizin ise şanlı sancak olduğunu unutmayın. Andınız kutlu, denizleriniz sakin, yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.
Deniz Üs Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Reşat Küçükerol da, asker ailelerine seslendiği konuşmasında şunları söyledi:
"Milleti ve ülkesiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'nin savunmasında görev alacak böyle evlatlar yetiştiren anne babaları yürekten kutluyor, saygılar sunuyorum." 

Konuşmaların ardından, Deniz Er Eğitim Alayı'na ilk katılan ve alayda görev yapan 6 ikiz kardeşe protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

Tören, 4 bin 463 erin yemin etmesi ve tören geçidiyle sona ererken, askerler törenin ardından aileleriyle buluştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 17:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?