4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

4 yeni sağlık ocağı açılacak

Hatay'ın İskenderun İlçesi Sağlık Grup Başkanı Zafer Karahan, 2'si ilçe merkezinde olmak üzere 4 yeni sağlık ocağı daha açılacağını bildirdi.

Karahan, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 23 sağlık ocağı bulunduğunu ifade ederek, yaşanan nüfus artışından dolayı bu sağlık ocaklarının yetersiz kaldığını, bu sıkıntıların giderilmesi için alt yapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Özellikle Körfez ve Modernevler mahallelerinde hızlı konutlaşma ve beraberinde nüfus artışı yaşandığına dikkat çeken Karahan, "Nüfus artışı yaşanan bölgelerde aylar öncesinden bu sorunun giderilmesi için çalışmalara başladık. Körfez Mahallesi'ne hayırsever Abdullah Assa tarafından 8 Nolu Sağlık Ocağı binası yaptırıldı. Sağlık ocağı binasının bir an önce halka hizmet vermesi için orada görev alacak sağlık personeli hazır. Büro malzemelerinin gelmesiyle birlikte, sağlık ocağı hemen hizmet vermeye başlayacaktır. DSİ'ye ait olan ve İmam Hatip Lisesi'nin yanında bulunan yeri de, ilgili yerlerden talep ettik ve o konuda da olumlu yanıt geldi. Umarız orada kuracağımız yeni sağlık ocağını birkaç ay içerisinde hizmete açarız" dedi.


Hayırsever İşadamı Ali Tekten'in de Şahin Tepesi'nde sağlık ocağı yaptırdığını hatırlatan Sağlık Grup Başkanı Zafer Karahan, Karaağaç'ta hizmet veren semt polikliniğinin de sağlık ocağına dönüştürüleceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 17:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?