7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

5 hektar alanı alevler yuttu

HATAY'DA ORMAN YANGINI

Hatay'da Habib-i Neccar Dağı'nda çıkan yangında 5 hektar alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Habib-i Neccar Dağı eteklerinde bulunan Hıristiyanlığın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi üst tarafında bulunan ormanlık alanda öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, çalılık alana sıçradı. Antakya Belediyesi İtfaiye ekipleri yangının bölgede bulunan evlere sıçramaması için yoğun çalışma başlatırken, dağın diğer yamacında ise polisler ve vatandaşlar yangının büyümesini önlemek için çaba harcadı.

Yangını görüntülemek için olay yerine giden bazı basın mensupları da, yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Sarp kayalık olan yangın bölgesine karadan müdahale zor olduğu için İskenderun ilçesine bağlı Arsuz beldesinden havalanan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri çalışmalara destek verdi. Asi Nehri'nden aldığı suyu yangın bölgesine taşıyan helikopter, 7 sorti yaparak yangının tamamen söndürülmesini sağladı.

Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Bilgili, yangına kısa sürede müdahale ettiklerini belirterek, "Yaptığımız çalışmayla yangının yerleşim yerlerine sıçramasını engelledik. Çıkış nedenini henüz belirleyemedik. Ancak yangında 5 hektarlık bir alan zarar gördü" dedi.

HATAY'DA ORMAN YANGINI
HATAY'DA ORMAN YANGINI
HATAY'DA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 14:32:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 15:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?