7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

5 yıldızlı otel özlemi bitiyor

İSKENDERUN'DA 5 YILDIZLI OTEL ÖZLEMİ SONA ERİYOR

Hatay'ın İskenderun ilçesinde iş adamı Edip Zelluh, İskenderun'un yıllardır özlemini duyduğu 5 yıldızlı otel projesini hayata geçiriyor.

İşadamı Edip Zelluh 14 yıldır İskenderun'da otel kurma düşüncesi içerisinde olduklarını fakat çeşitli nedenlerden dolayı bu hayalin yeni gerçekleşmeye başladığını söyledi. Zelluh, "14 yıl önce Alexandretta olarak tanınan dünya çapındaki tüm ülkelerin katıldığı bir şenlik vardı. Buna adından da belli olacağı gibi İskenderun'da dahil ediliyordu. 1996 yılında Alexandretta kutlamaları Mısır İskenderiye'de yapıldı. İskenderun Belediyesi ekibi bazı davetliler ve benim de içinde olduğum bir grupla İskenderiye'ye gittik. İskenderiye'de çok güzel ağırlandık çünkü çok iyi bir festivaldi. İşte o festival bana inanılmaz fikirler kattı. Böylesine güzel bir şenliği niçin İskenderun'da yapmayalım diye sordum. Ayrıca dünyanın her yerinden gelecek insanları İskenderun'da ağırlayabilirdik. Bu bağlamda o günkü düşüncelerimin ardından İskenderun'da beş yıldızlı otel yapma fikri oluştu. Elbette bir takım riskleri de göze alarak girişimlere başladık. Büyüyerek gelen İskenderun 'da festivaller ve oteller fikri bizi bu günlere getirdi" dedi.

Yapacakları otelin birinin beş yıldızlı diğerinin ise üç yıldızlı olmak üzere iki kuleden oluşacağını kaydeden Zelluh, "Alt kısımlarında sinema salonları, eğlence merkezleri, sağlık üniteleri, ticari alanların bulunduğu projemiz mevcuttur. Bu otel hem turistlere hem de yerli halka hitap edecektir. Yani çok amaçlı olmasını hedefliyoruz. Sosyal ve kültürel açıdan vereceği hizmetlerin yanında istihdama da önemli katkıları olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Edip Zelluh, otelin inşaat aşamasında bin kişinin, otelin hizmete girmesinden sonra da 500 kişinin istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

İSKENDERUN'DA 5 YILDIZLI OTEL ÖZLEMİ SONA ERİYOR
İSKENDERUN'DA 5 YILDIZLI OTEL ÖZLEMİ SONA ERİYOR
İSKENDERUN'DA 5 YILDIZLI OTEL ÖZLEMİ SONA ERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 13:29:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 17:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?