3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

52 yıldır gözyaşı döküyordu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, burnundaki bir damarın doğuştan tıkanık olması sebebiyle sürekli gözyaşı döken 52 yaşındaki Hatice Doğan, Hatay'da ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Burnu ve gözü arasındaki bir damarın doğuştan tıkanık olması sebebiyle sürekli gözyaşı Hatice Doğan'ın hastalığına, tedavi için gittiği Özel Renin Tıp Merkezi'nde "Gözyaşı kanalı tıkanıklığı" teşhisi konuldu. Doğan, göz doktoru Tahsin Dönmez ve kulak burun boğaz uzmanı Mustafa Şimşek tarafından Hatay'da ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatla ilgili bilgi veren göz doktoru Tahsin Dönmez, "Hasta bize gözünün sürekli olarak yaşardığı şikayetiyle geldi. Bu tür hastalar tedavi için daha önceleri İstanbul, Gaziantep, Adana ve Ankara'ya gidip, oralarda tedavi oluyorlardı. Tıp merkezimize kazandırdığımız teknolojik alt yapı ile bu ameliyatı kulak burun boğaz uzmanımızla birlikte endoskopi yöntemiyle ortak gerçekleştirdik. Daha önceleri bu ameliyat burun kemiği kırılarak yapılıyor ve ciltte hasar oluşuyordu. Hatay'da ilk kez bizim tarafımızdan yapılan bu ameliyatla hem hastamız ağrısız bir şekilde sağlığına kavuşuyor hem de burnunda ya da cildinde bir tahribat oluşmuyor. Böyle bir hizmeti halkımıza kazandırdığımız için mutluyuz" dedi.

Annesinin gözünün yıllardır sürekli yaşardığını belirten Ayşe Doğan ise, "Sürekli geçiştiriyorduk, doktora gitmiyorduk. İhmal ettik, ama artık dayanılmazdı. Sürekli gözünden yaş akıyordu. Şimdi ameliyat oldu, inşallah iyileşir" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 12:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?