2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

9. METEF Fuarı Antakya'da açıldı

Antakya'da, mesleki ve teknik lise öğrencilerinin yaptığı ürünlerin sergilendiği ''9. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'' (METEF) törenle açıldı.

Hatay Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen serginin açılış törenine Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, İl Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan, ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Törende açılış konuşmasına yapan Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan, Türkiye'deki mesleki ve teknik eğitimin Avrupa standartlarında olmadığını belirterek, "Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılması için mesleki ve teknik eğitim kurumlarının artırılması gerekmektedir. Öğrencilerimizi bu okullara yönlendirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Amacımız kentimizde ihtiyaç duyulan mesleki ve teknik eğitim bölümlerini oluşturmak. Açılan sergiyle öğrencilerimiz mesleki ve teknik anlamda neler yapabildiklerini göstermeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz yaptıkları projelerle yaratıcılıklarını ve bilgilerini ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

METEF Koordinatörü ve Hatay Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sabri Tazeaslan da öğrencilerin yaptığı çalışmalarla teknolojiyi yakından takip ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.
Antakya, Kırıkhan, Dörtyol, Reyhanlı ve İskenderun ilçelerinden okulların katıldığı fuarın açılışını Vali Nusret Miroğlu ve Milli Eğitim Müdürü Bozoğlan birlikte yaptı. El işi ürünlerin yanı sıra ayakkabı sera sulama sistemi, gibi birçok ürünün yer aldığı fuarın 27 Mayıs Salı gününe kadar açık kalacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 14:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?