2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Acemi hırsız güvenlik kamerasında

ANTAKYA’da cep telefonunu satmak için bir mağazaya giren bir kişi, satış işlemi sırasında işyeri sahibine gerçek nüfus cüzdanını fotokopi çekmesi için verip, başka bir cep telefonu çalarken güvenlik kamerasına yakalandı.

Hürriyet Caddesi’ndeki Tecno Market’e giren 20 yaşındaki Mesut Yurtçu, cep telefonunu satmak istedi. Mağaza sorumlusu Hakan Yılmaz, satacağı telefona bakıp inceledikten sonra Yurtçu’ya neden telefonunu satmak istediğini sordu. Antakya’da okuduğunu bir yurtta kaldığını anlatan Yurtçu, parası kalmadığı için telefonunu satmak istediğini söyledi. Bunun üzerine mağaza sorumlusu Yılmaz, Yurtçu’dan nüfus cüzdanını istedi.

Yılmaz nüfus cüzdanının fotokopisini çekerken, Yurtçu da tezgah üzerinde gözüne kestirdiği 400 YTL değerindeki cep telefonunu gizlice alarak cebine koydu. Bu sırada yaşananlar, işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülendiğinden habersiz olan Yurtçu, Yılmaz’dan parasını aldıktan sonra mağazadan uzaklaştı.

Bir süre sonra tezgahtaki telefonun çalındığını farkeden Yılmaz, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyince hırsızlık anını gördü. Yılmaz’ın ihbarı üzerine mağazaya gelen polisler görüntüleri ve kimlik fotokopisini inceleyip daha önce de hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen Yılmaz’ın evine gitti. Liseyi bitirip üniversiteye hazırlandığı öğrenilen Yılmaz’ın ailesi, çocuklarının 2 gündür eve gelmediğini söyledi. Antakya polisi hırsızlık zanlısı genci yakalamak için araştırmasını sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 16:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?