5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Acı haberle yıkıldılar!

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne ait 'Akrep' adı verilen aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 polis memurundan 30 yaşındaki Hasan Babacan’ın acı haberini alan babası 70 yaşındaki Hüseyin Babacan, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Şehidin annesi 65 yaşındaki Kifayet Babacan’ın ise 2 gün önce hac için kutsal topraklara gittiği öğrenildi.Evli ve 1 çocuk babası olan Hasan Babacan’ın şehit olduğu haberi, memleketi Hatay’ın Erzin İlçesi’nde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Bahçelievler Mahallesi’ndeki tek katlı baba evine Türk Bayrağı asılırken, oğlunun şehit olduğunu öğrenince fenalaşan tansiyon hastası babası Hüseyin Babacan, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Erzin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acılı baba, tedaviye alınırken, şehidin annesi Kifayet Babacan’ın ise hac görevini yerine getirmek için 2 gün önce Suudi Arabistan’a gittiği öğrenildi.

Oğlunun fotoğrafına bakarken göz yaşlarını tutamayan Babacan, şunları söyledi: “Oğlumun meslektaşları eve gelerek acı haberi bize bildirdi. Evimize Türk bayrağı asıldı. Bir kızı olan oğlumun eşi Mesude hamile, annesi de hacca gitti. Bu acıyı nasıl kaldıracağız? Daha kazadan bir gün önce annesi Kifayet ve ben kendisiyle telefonla konuştuk. Annesi ona hacca gideceğini kendisine dualar edeceğini söyledi. Allah kimseye böyle acı vermesin.”

Acı haberi duyan yakınları ve komşuları eve akın ederken, Erzin Belediyesi ekipleri de şehit evinin bulunduğu caddede temizlik yaptı, yolun çukur olan kısımlarına da mıcır döktü. Şehit Hasan Babacan’ın ev kadını Mesude ile evli olduğu ve İclal adında 3 yaşında bir kız çocukları olduğu bildirildi. Yaşadıkları acı nedeniyle konuşmak istemeyen yakınları, şehidin yeğeninin düğünü için yaklaşık 2 ay önce Erzin’e geldiğini söyledi.

Şehit polis memuru Hasan Babacan’ın cenazesi yarın Erzin’de toprağa verilecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2011 Salı 18:08:37
Güncelleme :4 Ekim 2011 Salı 18:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUHAMMET MUSTAFA BALCI IP: 78.162.84.xxx Tarih : 5.10.2011 02:40:27

ŞEHİDİMİZE ALLAHTAN RAHMET AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ İLETİYORUM.AİLESİNE ALLAH SABIR VERSİN.