3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

AKP'li vekil icraatlarını anlattı

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun'da son 1 yılda, 30 yılda yapılmayan yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi.


Basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Karasayar, çalışmalarını anlattı. Son 1 yılda birçok projeye imza attıklarını belirten Karasayar, "Arsuz yolu projemiz, yıllarca birkaç trilyon ödenek ayrılarak müteahhidin çok yetersiz çalışmalarıyla bitirilemeyen bir yoldu. Özel gayretlerimizle biz bu yolu şu an ödenek problemi olmayan bir yol haline getirdik. Hedefimiz sezon bitmeden Madenli Köprüsü'ne kadar duble yolu bitirmek. Bununla beraber üniversitemiz 2009 yılında öğretime açılacaktır. Sağolsun rektörümüzle yaptığımız görüşmeler sonunda, Ankara’dan ödeneklerin gelmesi ile yaklaşık 10 milyon YTL'ye yakın Bakanlığımızdan ödenek geldi ve üniversitemiz bitti, öğretime başlıyor. Bunun yanında 15 yıldan beri bitirilemeyen devlet hastanemiz için 42 milyon YTL ödenek aldık. Devlet hastanemizin ihalesi yapıldı. Ama bir şahsın itirazı üzerine Kamu İhale Kurumu'na gitti. Ümit ediyorum ki oradan en kısa sürede çıktığı zaman hastanemizde çalışmalar başlayacak. Onun dışında adliye sarayı binamız. Yıllarca adliye sarayı İskenderun’a yapılacak diye konuştuk, durduk. Adliye binamızın da ayın 19’unda ihalesi yapıldı ve müteahhidi belirlenmek üzere. Bununla beraber emniyet binamız İskenderun’a kazandırılması düşünülen projeler arsındaydı. Bunda da ödenek ile ilgili sorun vardı. Biz gittik, ödenek sorununu çözdük. Şu anda emniyet müdürlüğü binamızın 5. katına çıkıldı ve Nisan ayında bitirileceği söyleniyor" dedi.


İskenderun’un kamudan alacağı yatırımların tamamını 1 yıl içerisinde aldıklarını ifade eden Karasayar, "Biz 1 yıl içinde İskenderun’a 30 yılda gelmeyen yatırımı getirdik. Milletvekili olarak göreve başladığım andan itibaren ilk ele aldığım konulardan biri TEDAŞ oldu. Çünkü elektrik sıkıntıları yaşıyoruz kentimizde. Direkt bakanımıza gittim. Geçen yılın 11. ayının 15’inde Ankara’dan gelen bir komite İskenderun’u sokak sokak gezdi. İskenderun’u rahatlamak için geçici olarak 7 tane ek trafo konuldu. İskenderun fazla rüzgar alan bir bölge. İskenderun şebekesi yaklaşık 30 yıldan beri ciddi bir bakım onarım görmemiş. Bununla ilgili bize çıkan ödenek 2.5 milyon YTL'ydi. Bu ödenekle buranın bitirilemeyeceğini anlayınca bakanımızla görüştük ve bakanımızdan bununla ilgili 20 milyon YTL ödenek aldık altyapı ile ilgili. Biz TEDAŞ’ı günlük takip ediyoruz” diye konuştu.


Hasan Baba Restoran'daki iftar yemeğine; AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun ve Yönetim Kurulu Üyesi Abit Erol da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 17:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?