2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Anneyi ağlayan çocukları kurtardı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde sara krizi geçiren kadın evinde iki çocuğuyla mahsur kaldı.

Polis ekiplerinin kapıyı kırarak girdiği evdeki kadın hastaneye kaldırılırken, çocuklarının feryatları komşularını da ağlattı.


Alınan bilgiye göre, sara (epilepsi) hastası olan 2 çocuk annesi Güllü K. (29) gece Çankaya Mahallesi, 666. Sokak'taki evinde sara krizi geçirdi. Kriz sırasında düşerek başını çarpıp kendinden geçen kadının çocukları 1,5 yaşındaki Melike ile 5 yaşındaki Ayşegül, annelerinin başında ağlamaya başladı.

Çocukların ağlama sesini fark eden komşuları, yine kriz geçirdiğini tahmin ettikleri Güllü K.'nın evine girip yardım etmek istedi. Kapı kilitli olduğu için eve giremeyen komşuları polisi arayarak yardım
istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri kapıyı kırarak içeri girdi.

Baygın yatan annelerinin başında sürekli ağlayan iki kız kardeş polis tarafından komşulara teslim edilmek istendi. Ancak küçük çocuklar ağlayarak annelerinin yanından ayrılmak istemedi. Komşuları, Güllü K.'nın sara hastası olduğunu ve her gün kriz geçirdiğini, İskenderun Demirçelik Fabrikası'nda çalışan kocası Mehmet K.'nın ise gece vardiyasında olduğunu söylediler. Kısa süre sonra olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi kadına ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, sağlık ekibinin müdahalesi sırasında dahi annesinin yanından ayrılmayan Ayşegül'ün feryatları komşularını da ağlattı.


Ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güllü K.'nın tedavi altına alındığı sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 16:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?