7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Antakya-Altınözü yolu çöktü

ANTAKYA-ALTINÖZÜ YOLU ÇÖKTÜ

Yapımı tamamlandığı yıldan beri yağan her yağışta çöken Hatay’ın merkez ilçe Antakya ile Altınözü ilçelerini birbirine bağlayan tek yol olan ‘Antakya-Altınözü yolu’ yine çöktü.

Geçtiğimiz günlerde aralıksız bir şekilde süren yağışların ardından Antakya-Altınözü yolunun 15. kilometresinde çökmeler meydana geldiği görüldü. Asfaltta oluşan yarıklar nedeniyle trafik kontrollü olarak ayrı şeride yönlendirildi.

Karayolu üzerinde her yağışta meydana gelen heyelan ve asfalttaki çökmelerin önüne geçilemiyor. Çevrecilere göre karayolunda meydana gelen çökmelerde bölgede konuşlanan taş ocakları büyük etki sahibi. Taş ocaklarında kullanılan ağır tonajlı kamyonların karayolunda çökmelere neden olduğu iddia ediliyor.

Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, Antakya-Altınözü Karayolunun 15. kilometresinde bulunan Küncülü Boğazında yağan yağışlardan ötürü bir çökme meydana geldiğini ekiplerin karayolu üzerinde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde yine aynı yolda aşırı yağışlar nedeniyle heyelan yaşanmış; olayda aynı aileden 4 kişi yaralanmıştı.

ANTAKYA-ALTINÖZÜ YOLU ÇÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 15:32:00
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 15:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?