8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Antakya özüne dönüyor

ANTAKYA ÖZÜNE DÖNÜYOR

Hatay Valiliğinin katkıları ile Antakya Belediyesi tarafından yürütülen Uzun Çarşı Özel Projesi çerçevesinde Çankaya ve Örnek Sokak’ta restore çalışmaları törenle başladı.

Çankaya Sokak'ta düzenlenen törene Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çakar, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, diğer daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Daha sağlıklı bir gelecek inşa edebilmemiz için geçmişimizi iyi bilmemiz ve bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Bu mimari özelliklerimiz kimliğimizin de önemli bir parçası. Bunları yıkıp yerine hiçbir özelliği olmayan apartmanları dikmek bize bugüne kadar bir şey kazandırmadı bundan sonra da kazandırmaz" dedi.

"Hatanın neresinden dönülürse kardır” sözünü hatırlatan Vali Lekesiz, “İlimizde bu yönde çok güzel bir rüzgar yakaladık. İnşallah hep beraber birkaç yıl içerisinde Antakya7nın tarihi dokusunun ayağa kalktığını göreceğiz. Bu konuda bir taraftan Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri, öbür taraftan adalet bakanımızın destekleriyle birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Ocak ayına kadar bu çalışmaları tamamlayıp keyifli bir şekilde bu sokaklarda dolaşacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise tarihi dokuyu ayağa kaldırma ve birlikte hareket etme kültürünü Hatay’da oluşturma adına yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Turizm Bakanlığımızın ve Valiliğimiz ile Kurtuluş Caddesinde başlatmış olduğumuz restorasyon çalışmalarının ikincisi Çankaya ve Örnek sokak için başlattık. Çankaya ve Örnek Sokağın tarihi misyonunu yerine getirmek ve gelecek nesillerimize bu tarihi dokuyu bırakmak adına başlatmış olduğumuz restorasyon projesinin herkese hayırlı olmasını diliyoruz. Biliyoruz ki gidilecek uzun yollar atılacak ilk adımlarla başlar. Biz il olarak bu adımları hep birlikte atıyoruz. Hatay’ın tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için bu yolda hep beraber yürümeye devam edeceğiz."

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Çankaya ve Örnek Sokaktaki restorasyon çalışmalarını, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Çankaya Sokak esnafı ile birlikte kurdele keserek başlattılar.

Daha sonra tarihi evleri gezerek yapılacak restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler aldılar.

ANTAKYA ÖZÜNE DÖNÜYOR
ANTAKYA ÖZÜNE DÖNÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 16:17:04
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 16:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?