7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Antakya Parkı modernleşiyor

ANTAKYA PARKI, MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, tarihi Antakya parkında yürütülen modernizasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, Antakya parkının daha çağdaş ve kent insanımıza yakışır hale dönüştürülmesi amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini ve projenin yüzde 90 oranında tamamlandığını, kısa bir süre içinde yapım faaliyetlerinin tamamen biteceğini dile getirdi.

Göreve geldikleri andan itibaren Antakya’nın gelişimi için çalıştıklarını vurgulayan Savaş, “Özellikle yaz aylarında kent insanımızın en sık uğrak mekânlarından biri olan tarihi Antakya parkının giriş bölümü modernize ediliyor. Parkta yapılan yeni düzenleme projesi, aynı zamanda Tabiat ve Kültür Varlığı Vasfı bulunan alanda yapılıyor olması münasebetiyle Adana Kültür ve Tabiat Varlılarını Koruma Kurulu tarafından da onaylandı. İnşa faaliyetleri hummalı bir biçimde devam eden projede parkın ön kısmına iki ayrı yerden girişi bulunan kapı yapılıyor. Parkın giriş bölümünde yapılan peyzaj düzenlemesinde doğal taş parke, vakumlu beton traverten, andezit kaplama gibi doğayla bütünleşen, çevre dokusuna uygun malzemeler kullanılıyor. Ayrıca yürüyüş yolu güzergâhı boyunca özellikle yabancı ve yerli turistlere yönelik içinde ipek, defne sabunu, nar ekşisi gibi yöresel malzemelerin satışa sunulacağı, ahşap görünümlü sergi satış kulübeleri bulunuyor. Kısa bir zaman sonra tamamlanacak projeyle birlikte hem kent insanımıza, hem de şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere layık bir park olacağına inanıyorum” dedi.

ANTAKYA PARKI, MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 15:56:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 17:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?