2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Antakya'da iş kadınları zirvesi

"2. Anadolu Girişimci İşkadınları Zirvesi", Hatay Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİD) ev sahipliğinde Antakya'da yapılacak.

KAGİD Başkanı Gülay Yüceer, Narin Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 29 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak zirveye iş dünyasından çok önemli isimlerin de katılacağını belirterek, zirvede hem kadınların iş hayatında karşılaştıkları sorunların tartışılacağını hem de sektör buluşmalarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yüceer, etkinlikte KOSGEB, Halk Bankası ve Kredi Garanti Fonu Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin de bilgilendirme toplantıları yapacağını, diğer yandan Hatay'da kurulu olan şirketlerin temsilcileri ile konuk şirket temsilcilerinin kendi sektörlerinde eşleşerek ürünlerinin tanıtım ve satışı ile ilgili bilgi alışverişi yoluyla yeni pazarlar yaratabileceklerini dile getirdi.

Zirve kapsamında "Kadının Ekonomik Gücü ve Ülke Ekonomisine Katkıları" konulu bir panel düzenleneceğini de belirten Yüceer, gıda-tarım, inşaat-inşaat malzemeleri, tekstil-konfeksiyon, turizm-hizmet, makine-otomotiv ve yan sanayi ile elektrik-elektronik olarak belirlenen 6 ana başlıkta sektörel buluşmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

İlki Kahramanmaraş'ta yapılan ve ikincisi Antakya'da gerçekleştirilecek olan Anadolu Girişimci İşkadınları Zirvesi'ne; Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TOBB Başkan Vekili İlknur Denizli, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton gibi iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 17:49:16
Güncelleme :19 Şubat 2008 Salı 18:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?