3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Antakya'da kuyu faciası!

Antakya merkeze bağlı Dikmece köyünde, baba ile oğlu tarla sulamak için açtıkları su kuyusunda boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Çiftlik Mahallesi'ndeki evlerinden çıkarak tarlaya giden Hamza Zorman (50) ve oğlu Günay Zorman (25) akşam eve dönmeyince yakınları aramaya çıktı. Yakınları, baba ile oğlunu tarladaki yaklaşık 15 metre derinliğindeki su kuyusunda ölü olarak buldu. Olay yerine gelen güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu baba ve oğlunun cesetleri kuyudan çıkartıldı. Yapılan otopside Hamza ve Günay Zorman'ın su kuyusunun içinde bulunan motordan çıkan egzoz gazından zehirlenerek suya düştükleri ve boğularak öldükleri belirlendi.

Kayınpederinin ve kayınbiraderinin cesetlerini su kuyusunda bulan Seyfettin Nalça, "Akşam eve dönmeleri gerekirken gelmeyince kayınvalidem beni aradı. Biz de onları aramak için tarlaya geldik. Kayınbiraderimin cep telefonunu aradım, telefon kuyunun yanında çalıyordu. El feneri ile kuyunun içine baktığımızda ikisinin de cansız bedenleriyle karşılaştık. Kayınpederim yeni açtıkları su kuyusundaki motorun benzinini doldurmak için kuyuya inmiş, ancak motordan çıkan gazdan zehirlenerek suyun içine düşmüş. Bu arada oğlu da üst taraftaki tarlayı sürüyordu. Babasını tarlada göremeyince gelip bakmış. Babasının su kuyusunun içinde olduğunu görünce onu kurtarmak için kuyuya inmiş, ama o da zehirlenmiş ve baygınlık geçirerek suyun içine düşmüş. Yapılan otopside yaklaşık 4 saat suyun içinde kaldıkları söylendi" dedi.

Hamza Zorman'ın akrabası Mehmet Ali Korman ise, "Baba-oğul çift sürmeye gitmişlerdi. İkisi ayrı tarlalarda çalışıyorlardı. Çocuk babasından birkaç saat haber alamayınca tarlaya gidip kuyuya bakmış. Babasını kuyunun içinde görünce kurtarmaya çalışmış ama o da kuyudan çıkamamış" diye konuştu.

Cenaze evinde büyük üzüntü yaşanırken, su kuyusunda hayatını kaybeden baba ve oğlun cenazelerinin yurt dışında bulunan yakınlarının gelmesinin ardından toprağa verileceği belirtildi. Kazakistan'da işçi olarak çalışan ve 20 günlük izni için Türkiye'ye gelen Günay Zorman'ın bir yıllık evli ve eşinin 1,5 aylık hamile olduğu öğrenildi

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?