3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Antakya'da orman yangını

Antakya'nın Serinyol beldesinde çıkan orman yangınında 50 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Dün saat 16.00 sularında Serinyol beldesi Uzunalıç köyünde, ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına, Hatay Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yanı sıra Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter ile Kahramanmaraş ve Osmaniye Orman İşletme Müdürlükleri'ne bağlı ekipler müdahale etti. Orman ekiplerine, Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de destek verdi. 20 arazöz, 6 itfaiye aracı ve 40 görevlinin çalışma yaptığı yangın alanında, köylüler de kazma ve kürekleriyle yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Bilgil, aşırı sıcaktan dolayı çıkan yangının 50 hektarlık bir alanı etkisi altına aldığını ifade ederek, "Bölge illerden gelen ekiplerin de desteğiyle yangını söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Kısmen de olsa yangını kontrol altına almayı başardık" dedi.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan köylüler ise, kısa sürede büyüyen yangının köylerine ulaşmadan önce önünü kestiklerini belirterek, bölgedeki ekiplere yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Gece geç saatlere kadar devam eden çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 11:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?