6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Antakya'da silahlı soygun

Antakya'da gece bir petrol istasyona gelen silahlı ve kar maskeli 2 kişi, paralarını gasp ettikleri pompacılardan birini bacağından yaraladı. Soygun anı, istasyonun güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, kaçan soyguncular kısa sürede polis tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saat 00.00 sıralarında Saraykent Mahallesi'ndeki bir petrol istasyonunda meydana geldi. İstasyona plakasız motosikletle gelen kar maskeli 2 kişi, ellerindeki pompalı tüfek ve tabancayı göstererek, istasyonda çalışan pompacılardan üzerlerindeki paraları istedi. Pompacılardan Mehmet Bilge'nin kaçması üzerine soyguncular, pompalı tüfekle diğer pompacı Mehmet Ali Özdemir'i sağ bacağından vurdu. Yaralanan Özdemir, ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Tüm bu yaşananlar istasyonun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, benzinlik çalışanlarından gasp ettikleri 160 YTL ile olay yerinden kaçan soyguncular, polisin takibi sonucu olaydan kısa bir süre sonra Atatürk Caddesi üzerinde kıstırıldı. 

Polisin "teslim ol" çağrısına silahla ateş ederek karşılık veren T.T. ve B.Ö. adlı zanlılar, kısa süreli çatışmanın ardından yakalandı. Yakalanan 2 zanlıyla birlikte 1 adet pompalı av tüfeği, 2 adet tabanca, bu silahlara ait mermi ve olayda kullandıkları kar maskeleri ele geçirildi. 

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılardan T.T.'nin suç dosyasının kabarık olduğu, daha önce polis otosu taramak, otomobil ve motosiklet hırsızlığı gibi suçlardan hüküm giydiği, diğer zanlı B.Ö.'nün ise cinayet suçundan girdiği cezaevinden 3 ay önce şartlı tahliyeyle çıktığı öğrenildi. 

Soyguncuların elinden kaçarak kurtulan Mehmet Bilge, silahlı 2 saldırganın istasyona gelerek üzerlerindeki paraları istediğini, paraları aldıktan sonra arkadaşını bacağından vurup kaçtığını söyledi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 09:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf bey IP: 85.102.227.xxx Tarih : 13.11.2006 20:08:58
işte biz böyleyiz, yakalarız salarız, çıksın bakalım daha AB uyum yasaları