7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Antakya'ya doğalgaz geliyor!

HATAY’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI.

Hatay’ın Merkez İlçesi Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Enerji Bakanlığı, BOTAŞ ve Aksagaz Firması yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde hedeflerinin 2011 yılının son çeyreğinde Antakya’yı Doğalgaz’a kavuşturmak olduğunu belirtti.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, kentte gerçekleştirecekleri ve önümüzdeki günlerde yapım çalışmaları başlayacak olan “Prestij Caddeler Projesi” kapsamında, Doğalgaz hat döşeme çalışmalarının Aksagaz firması tarafından öncelikli olarak Cumhuriyet, Atatürk, Fatih, Gündüz, A.Menderes, M.Kafadar Caddesi (Yeni Devlet Hastanesi Yolu), 75.Yıl Caddesi, TOKİ Civarı ve Kanatlı Caddeleri’nde tamamlandığını belirtti. Ayrıca Kanatlı caddesinde ana hattın yanı sıra binalara servis hattı bağlantılarının yapıldığını, 2011 yılında da şehrin diğer cadde ve ara sokaklarında dağıtım hattı döşeme çalışmalarının büyük bir hızla devam edeceğini vurgulayan Başkan Savaş, belediye Fen İşleri ekiplerinin, yüklenici firma tarafından doğalgaz kazı ve döşeme çalışmaları tamamlanan caddelerin asfaltlamasını da hemen akabinde gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Enerji Bakanlığı, BOTAŞ ve Aksagaz yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler doğrultusunda,Gaziantep-Kilis-Hatay “Ulusal Ana İletim Hattı” döşeme çalışmaları kapsamında, 2011 yılının son çeyreğinde bu hattın şehrimize kadar uzanacağını belirten Başkan Savaş, Aksagaz firmasının Güzelburç Beldesi civarında “Ana Hat Dağıtım İstasyonu” kurmayı hedeflediğini ve bu ana hattan Antakya’ya Doğalgaz’ın verilmesinin planlandığını ifade etti. Savaş, Aksagaz firmasının “Ana Hat Dağıtım İstasyonu’na” bağlantıyı sağlayacak hat döşeme çalışmalarını Odabaşı Beldesi civarına kadar tamamladığını, Antakya’ya bağlı Güzelburç Beldesi’ne uzanacak hat döşeme çalışmalarının şu günlerde aralıksız sürdüğünü söyledi.

Başkan Savaş “her bakımdan daha çağdaş ve daha modern bir kent olma yolunda önemli atılımlar gösteren şehrimiz, bu yoldaki en önemli ihtiyacı olan, konforlu ve çevreci enerji Doğalgaz’a kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Hepimizin bildiği gibi sürekli, güvenilir ve ucuz enerji konusu hem ülkemizin hem de dünyanın gündeminde ilk sırada yer almaktadır. Yapılan tahminler göstermektedir ki doğal gaz, 2020 yılına kadar dünyanın birinci enerji tercihlerinden olacak. Cennet Antakya’mızda hava kirliliğinden kışın rahatsız olmak bizlerin kaderi değildir. Doğa harikası bu kentin çevre kirliliğine maruz kalmaması için Doğalgaza ihtiyacı vardı. Hükümetimizin desteğiyle daha çağdaş bir kentli yaşama geçmek için, daha modern bir kentleşme için önemli projeler üretiyoruz, önemli adımlar atıyoruz. Doğalgaz’ın şehrimize kazandırılmasındaki büyük katkı ve desteklerinden ötürü başta Adalet Bakanımız Sadullah Ergin’e, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’a, Milletvekillerimize, Hatay Valimiz Mehmet Celalettin Lekesiz’e, BOTAŞ ve Aksagaz Firmaları yetkililerine, kent genelinde yürütülen çalışmalara gösterdikleri sabır ve destekten dolayı halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HATAY’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 13:51:05
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 14:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?