7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Antakya’ya modern pazar

ANTAKYA’YA MODERN SEMT PAZARI

Antakya Belediyesi, mevcut stadyum semt pazarını yıkarak yerine otoparklı, yürüyen merdivenli, asansörlü ve kafeteryalı kapalı modern bir kapalı semt pazarı yaptıracak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 15 Ekim’de ihalesi yapılacak olan stadyum semt pazarının zemin altında bulunacak 4 katlı bodrumu 150 araç kapasiteli otopark olarak planlanırken, alışveriş alanı ise zemin ve zemin üstü olarak 2 kattan oluşacak. Aynı zamanda tesisin üst kısmında 400-450 kişilik kafeterya ve çok amaçlı salon olarak kullanılabilecek mekanda yer alacak. Tesiste engelli vatandaşlar da kapalı semt pazarına geldiklerinde kimseye muhtaç kalmadan otomobillerini park edip ya da engelli aracı ile asansörle üst kata çıkıp alış-veriş yapabilecek.

300 pazarcı esnafının tezgah açacağı semt pazarında yürüyen merdivenlerde bulunacak. Pazar yerinde alış-veriş esnasında yorulan vatandaşlar dinlenmek için yürüyen merdivenleri kullanarak kafeteryaya çıkabilecekler.

Bu arada, tesisin en üst katında bulunan kafeteryanın alış-veriş günleri haricindeki zamanlarda kent insanı tarafından 400-450 kişilik çok amaçlı salon olarak kullanılacak.

Semt pazarı yaklaşık 400 günde tamamlanacak.

ANTAKYA’YA MODERN SEMT PAZARI
ANTAKYA’YA MODERN SEMT PAZARI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 14:33:00
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 14:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?