2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Arsuz'da toplu sözleşme sevinci

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Arsuz Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Hatay Şubesi arasında 1 yıl önce imzalanan toplu iş sözleşmesi, düzenlenen bir törenle yenilendi.

Yapılan anlaşmayla belediye işçilerinin sendikalı olmasını sağlayan Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, maaşları da Türkiye standartlarına uygun şekilde artırarak, sözleşme süresinin 2 yıla çıkarılmasını sağladı.

Belediye çalışanları ve basın mensuplarıyla yemekli toplantıda bir araya gelen Belediye Başkanı Süme, kısıtlı imkanlar içerisinde alınan iş makinesinin de tanıtımını yaptı. Süme, "Arsuz için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. İş makinesine ihtiyacımız olduğu için bunu Arsuz'a kazandırdık" dedi.

25 işçiyi kapsayan toplu sözleşme ile ilgili olarak Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Güleryüz ile birlikte açıklama yapan Süme, "İşçilerimizin benim için ayrı bir yeri ve önemi var. Elbette kısıtlı imkanlarımız var, bunun farkındayım. Ancak elimizden geleni yapmaya çalışıyorum. Şu anda işçilerimizin maaşları ikramiye ve mesai hariç olmak üzere hemen hemen asgari ücretin iki katı. İşçilerimizi mağdur etmeden imkanlar doğrultusunda gerekenler yapılmaktadır ve böyle de devam edecektir" diye konuştu.

Yenilenen toplu sözleşmenin 2 yıl süreli olduğunu belirten ve 15 Şubat 2008 tarihi itibarı ile geçerli olacağını dile getiren Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Güleryüz de, "Ocak 2008 tarihi itibarı ile işçilerin almakta oldukları 655 YTL aylık ücretler, yaklaşık yüçde 15'lik artışla 750 YTL'ye yükseltilmiştir. Yükseltilen bu aylık ücretler, sözleşme süresi boyunca devlet memurlarına yapılacak aylık maaş artışlarına endekslenmiştir. Aylık ücret dışındaki sosyal yardımlar da yüzde 10 ile yüzde 15 arasında artırılmıştır. Toplu iş sözleşmesindeki iş güvencesi, izinler ve çalışma şartlarını belirleyen düzenlemeler aynen korunmuştur. Bu yıl ilk defa kabul edilen bir madde ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bayan üyelerimiz ücretli izinli sayılacaklardır. Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen, emekten yana olduğunu bir kez daha bizlere ve işçilerine göstermiştir. Kamuoyu önünde bir kez daha sendikamız adına kendilerine teşekkür ediyorum. İmzalanan bu toplu iş sözleşmesinin taraflara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 17:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?