2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Asi Nehri'nde su müjdesi!

ADI dizilere konu olan Asi Nehri’nde Suriye’nin baraj kapaklarını kapatması nedeniyle yaşanan su sıkıntısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, girişimleri olumlu sonuçlandı.

AKP Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Suriye’nin dün kapakları açtığını ve 1 Mayıs’a kadar su sorunun kalmayacağını söyledi.

Milletvekili Sadullah Ergin, Asi Nehri’ndeki su sıkıntısının giderilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye Devlet Bakanı Beşşar Esad ile görüştüğünü hatırlatarak, bunun güzel sonuçlandığını söyledi. Antakya Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek’i arayarak müjdeyi veren Milletvekili Sadullah Ergin, dün akşam komşu ülkenin baraj kapaklarını açtığını belirtti. Ergin, “Ziyaretimiz sırasında Beşşar Esad, ‘kardeşlerimizde su sıkıntısı varsa, paylaşırız’ dedi.

Nitekim bu samimi görüşmelerin ardından dün akşam saat 20.00 den itibaren açıldığı bilgisi ulaştı. Bırakılan suyun 1 Mayıs’ta Antakya’da olacağı belirtildi ve inşallah Asi Nehri su dolacak ve Amik Ovası’ndaki sulama problemimiz çözülecek” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:09:53
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 16:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?