4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Asi nehri'nin ıslahı sürüyor

Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Asi Nehri'nin layık olduğu görünüme kavuşturulacağını söyledi.

 
Yeloğlu'nun göreve seçildiği günlerde "Asi Nehri'ni layık olduğu görünüme kavuşturacağız" sözü doğrultusunda 3 aşamalı olarak projelendirilen Asi Nehri ıslahı ile ilgili, ilk olarak yıllardır atıl durumdaki arıtma tesisi faaliyete geçirilmiş, nehre dökülen pis su kanalları arıtma tesisine bağlanmıştı. Projenin 3. ve son aşaması olarak Asi Nehri üzerinde arıtma tesisinden pompalanacak temiz suyun tutulmasını sağlayacak olan lastik set barajın temeli, 11 Temmuz'da düzenlenecek törenle atılacak.

 
Konuyla ilgili açıklama yapan Yeloğlu, "Antakya Belediyesi olarak ilkleri yapmaya devam ediyoruz. 3 aşamalı planladığımız Asi Nehri Islahı Projesi kapsamında daha önce ilk 2 aşamayı tamamladık. Kamuoyunun da bildiği gibi arıtma tesisini tam kapasiteyle faaliyete başlattık ve Asi Nehri'ne dökülen pis su kanallarının arıtma tesisine yönlendirilmesini sağladık. Projenin 3. ve son etabı olan lastik set baraj yapımının temelini 11 Temmuz'da atıyoruz. 2007 yılı içerisinde proje tamamlanacak. Antakyamız için oldukça önem arz eden gözbebeğimiz Asi Nehri'ni layık olduğu görünümüne kavuşturuyoruz" dedi.


İzmir Caddesi bağlantı yolları ve çok katlı otopark konusuna da değinen Başkan Yeloğlu, "Kentimizin trafiğini çözüme kavuşturma adına planladığımız projeler birer birer hayata geçiyor. İzmir Caddesi'nin bağlantı yollarını açma faaliyetlerimiz Bağrıyanık ve Havuzlar mahallelerinde hızla sürüyor. İzmir Caddesi'nin trafiğe açılmasıyla birlikte Kurtuluş Caddesi'nin yükü oldukça hafifleyecek. Ayrıca, Tapu Bölge Müdürlüğü'nün arkasına düşen bölgede 160'ı kapalı 44'ü açık olmak üzere toplam 204 araç kapasiteli çok katlı otoparkın inşaatı hızla devam ediyor. 150 gün gibi kısa bir zamanda tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 13:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ikbal IP: 85.104.24.xxx Tarih : 11.07.2007 16:10:44
Bu konuda belediye başkanımızı kutluyor ve bu tür çalışmalarda ben şahsen tam destek veriyorum..Saygılarımla