5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Asi'nin üstü köprü cenneti oluyor

ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş,Asi nehri üzerinde, Antakya Belediyesi Büyük Parkı ile İnönü Caddesi’ni birbirine bağlayacak yaya köprüsünün yapılması ile vatandaşların parka giriş çıkışlarında büyük kolaylık yaşayacağını söyledi.

Antakya Belediyesi’nce Asi Nehri üzerinde yapım çalışmaları devam eden, Gündüz Caddesi ve Büyük park ile İnönü Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan yaya köprüsünde inşa faaliyetleri hızla sürüyor. 54 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde inşa edilen köprü de çelik konstrüksiyon malzemeden oluşan temel ayakların monte çalışmaları başladı.

Geçtiğimiz Eylül ayında inşa çalışmaları başlayan yaya köprüsünde temel ayak monte çalışmalarının tamamlanmasının ardından, zemin taş döşeme, kenar korkuluk, giriş taklarının montesi ve aydınlatma işlemlerine geçileceği belirtildi. Asi Nehri üzerinde yapım çalışmaları hummalı bir şekilde devam eden ve Gündüz Caddesi ile İnönü Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan yaya köprüsü inşaatının Mart ayının ortalarında tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.

Antakya Belediyesi Büyük Park’ı ile İnönü Caddesi’ni birbirine bağlayacak yaya köprüsünün yapımı bitme aşamasına geldi. Büyük parkla-İnönü caddesini birbirine bağlayacak yaya köprüsünün genişliği 5 metre uzunluğu ise 54 metre olacak.

Asi Nehri üzerinde Sümerler Mahallesi ile Akdeniz Mahallesi'ni birbirine bağlayacak olan yaya köprüsü de bitme aşlamasında. Yaya ulaşımına kolaylık sağlamak üzere yapılan köprünün, Asi Nehri üzerinde dört ayaklı, 64 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde olacak. Savaş, "Göreve geldiğimiz günden itibaren, şehrimizin alt yapı eksikliklerini giderme yolunu seçtik ve bu doğrultuda bütün birimler ellerinden gelen çalışmaları yapıyor. Yaya ulaşımına kolaylık sağlamak üzere yapılan 5 metre genişliğinde ve 54 metre uzunluğunda olan köprü, modern bir görüntüye sahip olarak Antakyalıların hizmetine sunulacak” dedi.

Bu arada, Antakya Belediyesi yıkılan Tarihi Roma Köprüsünün yenisini yapmak için harekete geçti. Başkan Savaş, boşaltım kapasitesinin azlığı öne sürülerek 1980’li yıllarda yıkılan Tarihi Roma Köprüsünün benzerinin yapılması için proje hazırladıklarını söyledi. Antakya merkezde korunaklı olmamasına karşın halen ayakta kalmayı başarabilen su kemerinin hemen yanına yapılması planlanan köprü projesi için yıkılan Roma Köprüsünden esinlenildi.

Sadece yaya trafiğine açık kalacak yeni köprünün projelendirilmesinin bir diğer nedenini bu alanda bulunan su kemerlerini korumak olarak açıklayan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş “Tarihi dokunun canlandırılması amacıyla su kemerleri yanına yapılan köprü eski Roma Köprüsü’nden esinlenerek tasarlandı. Bu proje ile su kemerleri restore edilecek ayrıca dokunun görselliğinin tamamlanması için bu alana köprünün bitiş noktasına su kemerinin hemen önüne su değirmeni de yapılacak” dedi.

ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
ASİ NEHRİ’NİN ÜSTÜ KÖPRÜ CENNETİ OLUYOR.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2011 Cuma 17:57:02
Güncelleme :14 Ocak 2011 Cuma 18:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?