8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Askerlerin sertifika sevinci

OKUMA YAZMA KURSUNU TAMAMLAYAN ASKERLER SERTİFİKA ALDI

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde vatani görevlerini yaparken, okuma-yazma kursunu tamamlayan 15 asker, sertifikalarını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Kırıkhan Tabur Komutanlığı’nda okuma yazma bilmeyen askerlere eğitim verilmesi amacıyla Kırıkhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurs açıldı. Açılan bu kursa katılan 15 asker, 1.ve 2. kademe okuma-yazma kurslarını başarı il tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı.

Gerçekleşen sertifika törenine katılan Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ahmet Gürbüz burada yaptığı konuşmada, “Bu askerlerimiz katıldıkları okuma-yazma kurslarını başarıyla bitirerek bu sertifikaları almaya hak kazandıkları gibi, bundan böyle anne-babalarına, yakınlarına ve sevdiklerine istedikleri gibi mektup yazabileceklerdir. Ayrıca bundan sonrada eğitimlerine devam etmek istedikleri takdirde açık ilköğretim okullarına kayıt yaptırarak okuma hayatlarına devam edebileceklerdir” dedi.

Okuma-yazma kurslarını başarıyla bitiren askerlere sertifikalarını Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Gürbüz ile Kırıkhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mutlu Anlar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 17:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?