2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Aslan: Afişle bölücülük yapmadım!

Hatay'ın İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, kent merkezinde pano ve bilboardlara astığı "Ya sev, ya terk et" yazılı afişinde hiçbir kesime yönelik bir ifade kullanmadığını, bölücülük ve provokasyon yapmadığını savunarak afişin arkasında olduğunu söyledi.

Mete Aslan, "Ya sev ya terk et" yazılı afişlerinin MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin tarafından eleştirilmesiyle başlayan tartışmalarda kendisine yönelik eleştirilere düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

Afişlerin iki şehit polis memurunun şehit edildiği terör saldırısından ve DTP'nin İskenderun'da miting yapacağı kararını almasının çok öncesinden asıldığını belirten Aslan, "Afiş asıldıktan sonra iki polisimiz şehit edilmesi ve DTP'nin miting olayı ortaya çıktı. Bu afişler asılması kimsenin dikkatini çekmedi. Ne zaman iki polisimiz şehit edildi, DTP'nin burada miting yapacağını duyurması afişlerin gündeme gelmesine neden oldu. Bana provokatör diyorsunuz Allah korusun" dedi.

DTP'nin yapacağı mitinge en ufak bir saygısızlıkta bulunulmasını tasvip edemeyeceğini belirten Aslan, "Ben ve arkadaşlarım mitinglerini rahat yapabilmeleri konusunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. MHP İl Başkanı neden açıklamayı yeni yaptı. Mitingi öğrenince yarın olabilecek olaylardan kendisini sıyırmak ve kendisini bu işten uzak tutmak için. Esas provokatörlük burada" şeklinde konuştu.

Anadolu'daki Türkiye Cumhuriyeti devletine saygı gösteremeyen tahammül edemeyen zihniyetler karşısında herkesin suskun olduğunu söyleyen Aslan, şunları kaydetti:

"Ama biz diyoruz ki bu vatan bizim. Var mı aranızda benim değildir diyen? Şimdi siz bu vatana sahip çıktıktan sonra kim ne demiş. Ben Kürt, Arap Çerkez yazmamışım ki hedef göstermemişim ki. Neden belli bir kesim infial yaratıp, kamuoyunda kendilerini zulmedilmiş, hakaret edilmiş edası yaratmaya çalışıyorlar. Esas hakaret edilen küçültülen hor görülen biziz. Bugün biz, DTP belediye başkanları kadar hür değiliz. DTP belediye başkanları gece gündüz konuşuyorlar Türkiye'nin birliğini tartışıyorlar dillerini, milletlerini, ırklarını tartışıyorlar. Ben konuşunca ırkçı oluyorum, çifte standart oluyor."

Belediye Başkan Mete Aslan, 6 Aralık Cumartesi günü İskenderun'da yapılacak DTP mitinginde vatandaşları sağduyulu olmaya çağırarak, provokasyonlara karşı uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 21:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat ekler IP: 93.182.64.xxx Tarih : 8.12.2008 09:42:55

bazı insanlar TÜRK Bayrağı indirecek dtp pankartı asacak onlara kimse bişeydemeyecek SAYIN METE ASLAN Bizim BAYRAĞIMIZ önünde resimçektirmiş ne olmuş yani suçmu bu ozaman bunrarı manşet yapanlarda onlardan Bunu herkes bilsinki bu ÜLKE Hepimizin TÜRK KÜRT ALEVİ LAZI ÇERKEZİ DAHA sayamadıklarım hepimiz ülkemize sahip olalım MUBAREK KURBAN BAYRAMINIZI KUTLARIM