7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Atatürk saygıyla anıldı

HATAY'DA 10 KASIM TÖRENLERİ

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümünde, Hatay'ın Merkez İlçesi Antakya'daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Ulu Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe tüm yurtta olduğu gibi Hatay'da da saygı duruşunda bulunuldu. Antakya Atatürk Anıtını önünde düzenlenen törende Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Mehmet Semih Erdoğan ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından Anıt Şeref Defterini imzalayan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, şeref defterine "Aramızdan ayrılışınızın 72. yıldönümü münasebetiyle, yüreğimizde hiç eksilmeyen o eşsiz sevginiz ve sizin gibi büyük bir lidere sahip olmanın verdiği gururla bir kez daha huzurunuzdayız. Kısa hayatınıza sığdırdığınız büyük başarılarla Türk Milleti'nin bağrından taht kurdunuz, dünya milletlerine örnek oldunuz. Büyük devlet adamlığınızın yanı sıra bu güzel hoşgörü ve barış kenti Hatay'ın anayurda katılışında izlediğiniz politika, diplomatik dehanızın en güzel örneğidir. Başarılarınız daima rehberimiz olmaya devam edecektir. En büyük eserimdir dediğiniz Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak huzurunuzda söz veriyoruz; büyük bir güven duygusuyla bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyet, ilelebet yaşayacaktır.

Türk Milletine bağışladığınız tüm değerler için sonsuz saygı, minnet ve şükran duyuyor, manevi huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun" satırlarını yazdı.

HATAY'DA 10 KASIM TÖRENLERİ
HATAY'DA 10 KASIM TÖRENLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 12:34:01
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 12:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?