3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Atıldığı türbanıyla döndü

İskenderun Bekbele Fatih İlköğretim Okulu’nda görev yaparken türban ve pardösüyle derslere girdiği için öğretmenlikten atılan Sultan Kekeç afla geri geldi, yeni okulunda da aynı kıyafetlerle görüntülendi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirip İskenderun Bekbele Fatih İlköğretim Okulu’nda göreve başlayan Kekeç, derslere pardösü ve türbanla girdi. Kılık kıyafet yönetmeliğine uyması için uyarılan Sultan Kekeç derslere türbanla girmeye devam etti.

Müfettiş raporlarına göre, resmi bayramlara da aynı kıyafetle katılan Kekeç’in durumu Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldü. Kekeç, 27 Eylül 2000’de “Milli eğitimin temel amaç ve ilkeleri, öğretmenlik mesleğinin önemi ve özelliği, suçun niteliği” göz önüne alınarak 657 Sayılı Kanun’un 125/e-a maddelerine göre, devlet memurluğundan çıkartıldı. Kurulun bu kararı, Hatay Valiliği’ne gönderilerek uygulamaya konuldu.

“Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında 5525 Sayılı Kanun”un 4 Temmuz 2006’da çıkartılması Sultan Kekeç’e de mesleğine dönüş yolunu açtı. Memur affından yararlanan Kekeç, 4 Ekim 2006’da bu kez İskenderun’a bağlı Bitişik Köyü İlköğretim Okulu’na atandı. Kekeç, iddiaya göre bu okulda da türbanıyla derslere girmeyi sürdürdü.

Devlet memurlarının “Kılık, Kıyafet Yönetmeliği”ne yine uygun giyinmeyen, türban, pardösü ile derslere giren, zaman zaman ayağında terlikle gezen Kekeç, son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okul bahçesindeki kutlamalarda türbanlı ve pardösülü olarak görüntülendi.

Kekeç, okuldaki 23 Nisan törenlerinde fotoğrafının çekildiğini fark edince, öğrencilerin yanından uzaklaşıp töreni izleyen kadınların arasına geçerek, veli görüntüsü vermeye çalıştı. Kekeç, tören boyunca öğrencilerine uzaktan veli gibi talimat vermeye çalıştı.

Kekeç türban nedeniyle atıldığı öğretmenliğe afla dönmesine karşın, yine türbanla derse girmesi konusunda soruları yanıtsız bıraktı.

Soruşturma açıldı

Kaymakam Cengiz Horozoğlu, öğretmen Kekeç’le ilgili görüntülerin televizyonlarda yayımlanması üzerine soruşturma açıldığını açıkladı. Kekeç de okulundan sevk alarak doktora gitti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 11:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sudenaz güler IP: 212.175.112.xxx Tarih : 6.05.2008 15:07:33

bizi sömürmek için ellerinden geleni yapıyolar okullarda başladı üniversitede başladı yarın lisedede başlar ortaokuldada türkiye laikliğini yitiriyo ama insanların kendilerine gelirlerse TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALIR.....:(:)