6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

ATSO'da görev değişimi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Kavak, 20 ay önce imzalanan protokol gereği görevinden istifa ederek, başkanlık makamını Hikmet Çinçin'e devretti. 

ATSO Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olan Ali Kavak ve Hikmet Çinçin arasında "Toplumsal Uzlaşma" adı altında imzalanan 9 maddelik protokol çerçevesinde, ilk 20 ay başkanlık görevini yürüten Kavak, görevi Hikmet Çinçin'e devretti. Protokol kapsamında, Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu da görevini Çinçin'in grubundan Kerem Mertayak'a bıraktı. 

Devir-teslim töreninde konuşan Ali Kavak, görev yaptığı 20 aylık süre içinde Antakya ve ATSO çıkarlarının korunduğunu, kendisinin de uzlaşma adına yönetimi zora sokacak hiçbir teklif veya öneriyi gündeme getirmediğini söyledi. 

Bundan sonra da yeni yönetimin aynı hassasiyeti göstereceğinden emin olduğunu belirten Kavak, "Ben her zaman ATSO'nun destekçisi olacağım. Yönetimde olmasam da bunu yapardım. Başkanlığım sırasında toplumun sorunlarını kendi sorunlarımız gibi gördük. Bundan böyle de aynı şekilde sürecektir. 20 aylık görev süresi içinde gerçekleştirmiş olduğumuz projelerde bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Görevi Kavak'tan devralan Çinçin ise, Antakya'nın toplumsal barış sınavını başarıyla geçtiğini ifade ederek, "Geçtiğimiz 20 aylık süre içinde toplumsal barışı, uzlaşmayı sıkıntıya sokacak hiçbir şey yaşanmadı. ATSO Başkanı olarak görev süresi içinde her türlü sorunu 39 meclis üyesini biraraya getirmek ve onlarla paylaşmak suretiyle çözeceğiz. Temsil ettiğimiz ne bir oluşum, ne de bir ideolojimiz bulunmamaktadır. Başarılı ve dinamik bir çalışma dönemi geçiren sayın Ali Kavak'a teşekkür ediyoruz. El birliği içinde olduk, bundan sonra da öyle devam edeceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 11:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?