2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

“Avrupa Birliği Erasmus Programı"

Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik olarak uygulanan “Avrupa Birliği Erasmus Programı”ndan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden (MKÜ) 110 öğrenci ile 24 öğretim görevlisinin yararlandığı öğrenildi.

MKÜ Rektörü Prof Dr. Şerafettin Canda, yaptığı açıklamada, Erasmus Programı kapsamında, üniversite olarak 82 ikili anlaşmaya sahip olduklarını belirterek, hedeflerinin Avrupa Birliği standartlarında eğitim vermek olduğunu ve 2004-2008 yılları arasında 110 öğrenci ve 24 öğretim elemanının “Erasmus Programı”ndan faydalandığını kaydetti.

Öte yandan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesinde Erasmus Programı kapsamında eğitim gören Avrupalı öğrenciler Antakya’da buluştu. Mustafa Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde buluşan 19 öğrenci 2 gün boyunca Antakya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.

Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören Almanya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya ve Portekizli gençler Antakya kentini çok merak ettiklerini bu yüzden gezme amacıyla kente geldiklerini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?