4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Azılı oto hırsızı yakalandı

Hatay'ın Belen ilçesinde, çaldığı otomobille polisten kaçan azılı hırsız, kovalamaca sonucu yakalandı. 31 ayrı oto hırsızlığından suç dosyası bulunan şahısla birlikte, oto hırsızlığına karışan 3 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkhan'dan çaldıkları 31 NP 664 plakalı otomobille Belen'den geçmeye çalışan Zahir A. (41) ile kendine ait 31 KG 664 plakalı minibüsü kullanan arkadaşı Behlül E. (53), polisin "dur" ihtarına uymayınca kovalamaca başladı. Behlül E. kısa sürede yakalanırken, çalıntı otomobille ormanlık araziye kaçan Zahir A., kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Minibüste yapılan aramada, şahısların oto hırsızlığında kullandıkları çok sayıda işlenmemiş anahtar, pense, tornavida, bıçak ve benzeri aletler ile oto teypleri, çalıntı otomobilin sahibine ait kredi kartları ve kimlikler ele geçirildi. Zahir A.'nın İskenderun'a bağlı Arsuz beldesindeki evine yapılan baskında ise Aykut G. (31) ve Murat Ş. (25) isimli şahıslar, çalıntı oto parçaları ve oto hırsızlığında kullanılan aletlerle birlikte yakalandı.

Zanlıların yapılan araştırmasında Zahir A.'nın 31, Behlül E.'nin 13 ayrı oto hırsızlığından, Murat Ş.'nin ise organize suç örgütü üyeliğinden suç dosyası bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 12:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?