3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Azize'nin hayali zayıflayıp, okumak

Antakya'da 16 yaşında 230 kiloya ulaşan obezite hastası Azize Bayır 1 ay tedaviyle 26 kilo zayıfladı. Taburcu edilen Azize, normal kiloya ulaşana kadar hastanede tedavi görmek sonra da okula gitmek istiyor.

Obezite nedeniyle 16 yaşında 230 kiloya ulaşan bu nedenle eğitimini yarım bırakan ve Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla hastaneye yatırılan Azize, 26 kilo verdiği bir aylık tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Saraykent Mahallesi'nde 9 çocuklu Mustafa ve Selma Bayır çiftinin yedinci çocuğu Azize kiloları yüzünden arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini, bu nedenle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini söyledi.

Şubat ayında kendisiyle ilgili gazetede çıkan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığı'nın devreye girerek yardım ettiklerini ifade eden Azize Bayır, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 1 ay tedavi gördüğünü ve yaklaşık 26 kilo verdiğini kaydetti.

Hastanede kaldığı süre içerisinde tüm tetkiklerinin yapıldığını, doktorların kendisine destek olduğunu anlatan Azize Bayır, hastanede kaldığı sürede psikolojisinin düzeldiğini söyledi.

Kiloları yüzünden evden dışarı çıkamayan ve aynaya bakamayan Azize Bayır, "Hastanede kaldığım sürede en büyük hayalim en az 100 kilo verip eğitimime devam etmekti. Her gece başımı yastığa koyduğumda diğer arkadaşlarım gibi okula gittiğimin hayalini kuruyordum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 17:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?