4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Bağlama gölü kurudu

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Aşkarbeyli köyünde bulunan Bağlama Gölü de küresel ısınmadan nasibini aldı. Her yıl yaz mevsiminde insanların serinlemek için suya girip, kenarında piknik yaptıkları göl kurudu.


Aşkarbeyli köyü sınırlarında bulunan Bağlama Gölü, yazın kurak geçmesi nedeniyle kurudu. Yaz aylarında insanların serinlemek için suya girdikleri ve çevresinde piknik yaptıkları gölün orta bölümünde çok az bir su birikintisi kaldı. Balıkların, kurbağaların yüzdüğü gölde, şimdi köpekler geziyor.


Çevredeki birçok bahçe ve tarlanın sulanmasında kullanılan gölün kuruması, havaların aşırı sıcak seyretmesi ve yağmur yağmaması bölge çiftçisini tedirgin ederken, Gültepe Mahallesi sakinlerinden Mehmet Tuğ, çocukluğunun bu gölün çevresinde geçtiğini söyledi.

Bölgeyi çok iyi bildiğini ifade eden Tuğ, "Bu gölün daha önce en derin bölgesi 12 metre, en zayıf noktası ise 6 metreydi. Burada ciddi bir şekilde havza vardı. Eylül ayında yeni yağmurlar başlayana kadar bu göl taşma yapar, insanlar burada yüzer, piknik yaparlardı. Çevredeki bahçeleri ve İskenderun'daki ziraat bahçesi dahi buradan giden su ile beslenirdi. Göl şimdi kurumuş durumda" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 19:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah çelik IP: 88.228.102.xxx Tarih : 7.08.2007 08:29:25
bu yazıyı yazmak istemedim ama artık dayanamadım bu kadar saçma bir haber olamaz sizin bağlama dediginiz göl bir havuzdan biraz büyük ordada yüzmek yıllardır yasak piknik yeri zaten deyil etrafında piknik yapacak bir çınar ağacı var zaten heryıl bu zamanlar kuruyor bu yıl bu sıcaklıkta bu zamana gelmesi bile mucize geçen sene yazın başından itibaren su yoktu bende o gölün üstündeki köyde oturuyorum