7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Bakan Aydın Hatay'da

BAKAN AYDIN HATAY'DA

Hatay'da bulunan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Suriye ile bilim ve teknoloji alanında önemli projeler yapacaklarını söyledi.

Türkiye-Suriye 1. Bilimsel Araştırmalar Forumu için 3 gündür Suriye'de bulunan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Halep'teki temaslarının ardından sabah saatlerinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınırkapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret eden Bakan Aydın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasan Türkmani ve diğer yetkililerle ikili görüşmeler yaptıklarını ve ziyaretlerin çok verimli geçtiğini söyledi.

Suriye ile sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesinin yanı sıra bilim ve teknoloji alanında da önemli projeler gerçekleştireceklerini belirten Aydın, "Halep Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye-Suriye 1. Bilimsel Araştırmalar Forumu'na katıldık. Forumda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve 30 Türk bilim adamı ile bilim ve teknoloji alanında ortak yapacağımız çalışmaları değerlendirdik. TÜBİTAK 1963 yılında kuruldu ancak onlarınki çok daha yeni. Bizden yararlanacakları çok önemli bilimsel çalışmalar

var. Mayıs ayı başlarında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde Suriyeli bilim adamlarıyla ikinci toplantımızı gerçekleştireceğiz. 2 ülke arasında bilimsel çalışmalar yoğunluk kazanacak" dedi.

Türkiye ile Suriye'nin Asi Nehri üzerinde inşa edeceği Dostluk Barajı'nın her 2 ülke açısından son derece önemli bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Aydın, Dostluk Barajı ile her 2 ülkenin de tarımdaki sulama sorununu çözümleyeceğini kaydetti.

Basın mensuplarının CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "AK Parti ile koalisyon yapmayacağı ama Saadet Partisi ile yapabileceği" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Aydın, "Partiler kiminle isterlerse koalisyon yapabilirler. Daha seçimlere 1,5 yıl var. Baykal'ın şimdiden bunu dillendirmesine çok anlam veremedim. Zaten geçmişte böyle bir koalisyon yapmışlardı. Kiminle koalisyon yapacakları kendi bilecekleri bir konu" diye konuştu.

Anayasa değişikliği ile ilgili soruları da cevaplayan Bakan Mehmet Aydın, "Anayasa değişikliği hükümetin değil parlamentonun yaptığı bir çalışmadır. Elbette bu konuda bir uzlaşma sağlanması çok iyi olur. Ancak hükümetimizin bu konudaki tavrı çok nettir. Anayasa değişikliği konusunda geri adım atılmayacak" diye konuştu.

Devlet Bakanı Aydın, daha sonra Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 14:11:01
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 14:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?