3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Bakan Çelik Hatay'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TEDAŞ'ın okulların elektriğini kesmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, "TEDAŞ gözümüzü korkutmaya çalışıyor, ama bu durumun üstesinden geleceğiz" dedi.

Bakan Çelik, Türkiye Satranç Federasyonu'nun ev sahipliğinde Antakya Ottoman Palas'ta gerçekleştirilen "7. İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı"na katılmak üzere geldiği Hatay'da, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TEDAŞ'ın, borcu bulunan okulların elektriğini kesmesiyle ilgili soru üzerine Çelik, "Bütün Türkiye'deki okulların karartılması gibi bir durum söz konusu değil. Ancak okul olduğu için daha çok ilgi çekiyor. Diğer kamu kurumlarında da bu durum yaşanmaktadır. Biz bu konuyu buradaki toplantı gündeminde milli eğitim müdürlerimizle konuşacağız. Hem enerji tasarrufu hem de bu konuda yapılması gerekenler ele alınacak. Maliye Bakanlığı'ndan cari ödenekten ekstra para istedik. Bu paralar gelecek. TEDAŞ gözümüzü korkutmak için bazı okulların elektriğini kesmiş. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bunun üstesinden geleceğiz" dedi.

Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili gerekçeli kararını açıklamasıyla ilgili soruya ise, "Bu toplantının konusu bu değil" cevabını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "7. İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada da, bu toplantıda, hem Hatay'ın hem de Türkiye'nin eğitim alanında yaşadığı sorunların tartışılacağını ve bu sorunların çözümüne yönelik çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ise, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getirerek, "Bugün Türkiye'de bütün spor dalları arasında en fazla sporcuya sahip federasyon bizim federasyonumuzdur. Satranç Federasyonu ortaya koyduğu çalışmalarla dünyada bir numara haline gelmiştir. Özellikle satrancın ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulmaya başlamasından sonra, 1 milyon 700 bin öğrenci sayısına ulaştık. Bu başarımız dünyaya örnek oldu. Hatay'da bir balıkçının oğlu olan Denizcan Temizkan Avrupa şampiyonu olarak, yaptığımız çalışmaların ilk başarısını ortaya koydu. Olimpiyat Oyunları'nda diğer branşlarda istediğimiz başarıları elde edemezken, satranç alanında hem Avrupa'da hem de dünyada birçok madalya kazanarak, bu alandaki gücümüzü gösterdik" diye konuştu.

"Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi" Koordinatörü Hazma Aydoğdu da, 11 Eylül 2003 tarihinde başlayan proje kapsamında Türkiye genelinde hayırseverlerin desteği ile 30 bin derslik yapılırken, 150 bin bilgisayar bağışının gerçekleştiğini belirtti. Aydoğdu, "1995 yılında bütün imkanlarla yapılan derslik sayısı 6 bin 228 iken, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' imkanları ile her yıl 6 bin derslik yapılmaktadır. Son 5 yılda hayata geçirilen 'Eğitime Yüzde 100 Destek', 'Haydi Kızlar Okula' ve 'Gönül Köprüsü' gibi projeler tozlanmış hayırsever ruhunun yeniden canlandırılması noktasında çok büyük katkı sağlamıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 14:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?