7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Bakan Eker ders verdi

BAKAN EKER HATAY'DA

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, hükümet olarak bugüne kadar Hataylı çiftçinin cebine nakit olarak 650 milyon TL para koyduklarını söyledi.

Belediye Kültür Sarayı'nda Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Emniyet Müdürü Yusuf Cinel tarafından karşılanan Bakan Eker'e Hatay Milletvekili Orhan Karasayar eşlik etti.

Siyaset akademisi dersi öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Eker, her alanda çiftçinin yanında olduklarının altını çizerek şöyle konuştu:

"Hatay'da sadece 2010 yılının ilk iki ayında 22 milyon TL Hataylı çiftçiye teşvik ödemesi yaptık. Bu ayın 26'sında ise 4 milyon 600 bin TL yine çiftçilerimizin hesabına girecek. Hükümetimizin bu güne kadar Hataylı çiftçinin cebine nakit olarak koyduğu para destekler hariç 650 milyon lira. Biz Hatay'ın tarımsal potansiyelini çok iyi biliyoruz bu nedenle Hatay'daki ürünlere pamuk başta olmak üzere Buğday endüstri ürünleri sebze meyve ve diğer ürünler, bunların hepsi destekleniyor. Bunun yanında Hatay'da

tarımın çok daha iyi bir noktaya gelmesi için alt yapı çalışmalarına Tarım Bakanlığı olarak önemli fedakarlıklarla katkı sağlıyoruz. Reyhanlı barajının yapılması için 15 bin dekar arazimizi barajın yapımı için veriyoruz. Yani biz Hataylı çiftçimizi her alanda destekliyoruz."

Bakan Eker daha sonra siyaset akademisinde derse girdi ve Türkiye'nin tarım politikası ve ekonomisi ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN EKER HATAY'DA
BAKAN EKER HATAY'DA
BAKAN EKER HATAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 18:19:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 22:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?