7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Bakan Ergin İskenderun'da

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN İSKENDERUN'DA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İskenderun Limanı'nın özelleşmesini "Uyuşan devin uyanması"na benzetti.

İskenderun'da iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda Ergin, "Şu an İskenderun Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı. İskenderun Körfez savaşı öncesi o canlı hareketli günlerine kavuşacak. Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Akdeniz havzasının en önemli lojistik ve ticaret merkezi olacak potansiyele sahip. İskenderun'da uyuyan dev uyanacak, limanın çalışması İskenderun ve bölge ekonomisine katkıda bulunacak. Komşu ülkeler de bu bölgede ticaret yapacak" dedi

Bakan Engin, Akdeniz'in en kapsamlı hava limanlarından biri olan Hatay havaalanının önümüzdeki günlerde açılacağı müjdesini de verdi. Bakan Ergin, "Akdeniz'in en güzel terminali açılacak. Havaalanı Türkiye'nin en önemli terminali olacak. Uçuş noktaları artacak, Ortadoğu, Rusya ve değişik ülkelere direkt uçuşlar başlayacak, kamu kurumları devreye girecek. İskenderun'a yeni bir adliye sarayı yapıldı. İskenderun ile birlikte Antakya, Reyhanlı Dörtyol ile Samandağı ilçemiz de aynı imkanlara kavuşacak.

Adalet ve altyapı noktasında hizmetler gelecek" dedi.

Adalet bakanı Sadullah Ergin, İskenderun Lazkiye, Halep ve değişik ülkelere deniz seferi noktasında çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Suriye'de Denizcilik Bakanı ile görüşmelerimiz oldu ama burada önemli olan turizm şirketlerimiz ve özel müteşebbislerimiz burada girişimde bulunursa, hükümet olarak her zaman özel sektörün yanındayız. Yeter ki müteşebbis heyeti bağlantılar yapsın. Bunların hepsinin önü açık. Serbest piyasa şartları içerisinde özel sektörün doğru muhataplar bularak bağlantı yapmaları durumunda bürokratik olarak bir engel yok, denizden bütün bölgeler tarandı. Deniz ticareti de bu bölgede gelişecek" dedi.

Bakan Ergin, Türkiye'de her zaman yatırımcıya ve üretime katkı sağlayanlara destek verdiklerine vurgu yaparak, "Her şeyden önce müştereklerimizi ön plana çıkartan değer yargılarını oluşturmak önemli. Daha muktedir bir devlet, daha mutlu bir toplum, millet, bireylerin sorunlarını çözmüş, sosyal devlet anlayışı ile kendi vatandaşlarının geleceğini düşünen, insanlık alemi için pozitif işler yapmaya gayret eden bir devlet anlayışı içerisindeyiz" dedi. Bakan Ergin sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi bakış

açılarının farklı olması, bize ortak ideallere giderken omuz omuza vermemize engel olmamalı. Benim AK Partili olmam başka bir akadaşın MHP veya CHP'li olması veya diğer partili olması bu ülke ve toplumu daha güzelliklere taşıyacak yolculuklarda iş birliği yapmamıza engel olmamalı, bu hoşgörü ve diyaloğu yakalamamız lazım. Bunların sağlayabilirsen, ne kadar farklı fikirler olursa o kadar hayırlı sonuçlar oluşacaktır. Makulü ararken, birbirimizi rencide etmeden bunları güzellikle aramızda

değerlendirebilmemiz lazım. Ülke ve Hatay ölçeğinde bu zemini yakalama noktasında gayret sarfetme gerektiğine inanıyorum."

Bakan Ergin AK Partinin 8 yıllık süreç içerisinde önemli mesafeler aldığını belirterek, "Ama alacağımız daha çok mesafe var. Elde ettiklerimizden çok daha fazlasını yapabilmemiz mümkün, 8 yılda daha iyisini ve daha çoğunu yapabilirdik ama şu dayanışmayı sağlama noktasında eksiklikler bizi frenlemiş olabilir. Toplumun her katmanı ile değişik siyasi görüşler değişik sosyal çevresi ile diyaloglarımız oldu. Hatay coğrafyasından daha güçlü çıkmak zorundayız. Bölgemizde ortak idealler ile ortaya çıkacak enerjiler ile bölge ekonomisine daha büyük katkı sağlayabiliriz" ifadesini kullandı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şehin ise İskenderun'un Güneydoğu Anadolu Projesi GAP'ın çıkış kapısı olduğunu belirterek, "Limanın özelleşmesi ile özellikle deniz yolu, kara yolu ve demir yolu taşımacılığı bu bölgede gelişecek. Bu bağlamda nakliye sektörünün önünün açılması, Demiryollarımızın daha aktif hale gelmesi gerekir. Bu noktada çalışmaların daha da hızlandırılması gerekir" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun'a bağlı Bitişik köyüne giderek orada köy halkı ile sohbet ettikten sonra AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı'nda partililerle bayramlaştı ve daha sonra ise İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamları ile bir araya geldi.

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN İSKENDERUN'DA
ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN İSKENDERUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 13:28:00
Güncelleme :20 Kasım 2010 Cumartesi 20:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?